Jobban megérheti a hordozható, mint az autóba épített navigáció

Kütyü Magazin, 2016. november 6. 10:33

Kihúzhatja kiadási listájáról a térképfrissítések költségét, aki átgondoltan vásárol navigációs rendszert. A Mio hordozható GPS-einek előnye, hogy térképeik korlátlan ideig évente négyszer ingyenesen frissülnek, és az IQ Routes adatbázisnak köszönhetően több millió felhasználó információi alapján találják meg a leggyorsabb útvonalat.

A Mio intelligens navigációja képes megtanulni a sofőr vezetési stílusát, a TMC funkció pedig arról gondoskodik, hogy a rendszer mindig a legfrissebb közlekedési információkkal dolgozzon.

Folyamatosan nő a közlekedést segítő autós eszközök iránti kereslet, a szektor legnépszerűbb termékeinek még mindig a navigációk számítanak. A magyarországi eladási mutatók 2015-ben több százezres számot mutattak. Célszerű azonban előrelátóan vásárolni, és megkeresni a számunkra hosszú távon is legmegfelelőbb megoldást. Más-más előnyökkel jár ugyanis egy autóba integrált rendszer, egy hordozható navigációs eszköz, illetve egy okostelefonra letölthető alkalmazás. A Mio eszközei számos igényre és autós szituációra nyújtanak megoldást. 

 

Mio: korlátlan térképfrissítés ingyen!

„Az autóvásárlás komoly beruházás, főként ha extrákat is szeretne az új tulajdonos, ezek ugyanis jellemzően nagyon drágák. A Mio hordozható navigációinak nemcsak a vételára jóval kedvezőbb, de az élettartamra szóló évi négy ingyenes térképfrissítés is jelentősen javítja az ár-érték arányt. Ezzel szemben a beépített gyári rendszereknél a frissítések újabb és újabb extra kiadást, szervizbe járást jelentenek” – derült ki a Mio összehasonlító felméréséből.

Míg a Mio hordozható navigációk ára térképpel együtt 44–68 ezer Ft, és ez már tartalmazza a korlátlan időre szóló, évi négyszeri térképfrissítést is, a legnépszerűbb magyarországi autómodellek esetében az integrált navigáció ára százezres nagyságrendű. Egy-egy gyári frissítésért pedig az integrált rendszereknél alkalmanként 35–80 ezer forintot kell kiadnunk, márpedig ezekre rendszeresen szükség van, hiszen a Teleatlas felmérése szerint a magyarországi úthálózat 2-3%-a évente megváltozik. 

Ne vegyük meg, ha ki is kölcsönözhetjük

A Mio további megtakarítást és könnyebbséget kínál azoknak, akik csak egy-egy alkalommal használnák a navigációt külföldön, de ezért nem szeretnék komplett országok, régiók térképcsomagjait teljes áron megvásárolni. A Mio térképeit nem kell megvásárolni, hanem alacsony költség mellett rövidebb időszakokra akár bérelhetjük is azokat. Így nem kell fizetnünk azért, amire később úgysem lesz szükségünk. A cég weboldalán igény szerint 3–30 napos időtartamra „kölcsönözhetjük ki” 44 ország autóstérképét. 

Navigáció extrákkal

„A Mio GPS-ek a javasolt útvonal optimalizálása érdekében az IQ Routes rendszerhez kapcsolódnak, és több millió autóvezetőtől gyűjtenek információkat. Így a felhasználók mindig a legmegfelelőbb utat találják meg a nap során bármikor, és nemcsak időt, de költséget is megtakarítanak az üzemanyag-felhasználás jelentős csökkentésével. A gyors célba érést támogatja a Mio navigációk TMC funkciója is, amelynek köszönhetően a készülék folyamatosan értesül a legfrissebb forgalmi információkról (pl. baleset, torlódás), és ezekhez igazodva frissíti útvonalajánlatait. A Mio navigációk LearnMe Pro rendszere pedig ellenőrzi és megtanulja a sofőr vezetési stílusát, és személyre szabott útvonalakat ajánl fel. A parkolóasszisztens funkció az úti cél 1 km-es körzetében található  parkolóhelyeket mutatja meg, így a parkolókeresés bosszúságától is megmenekülünk” – ismertette a vezetést megkönnyítő extrákat Cosmin Dobranis, a Mio régiós eladásokért felelős menedzsere.  

Okostelefon helyett is jobb a hordozható navi

Bár a navigációk kínálatát számos okostelefonos alkalmazás is gazdagítja, azonban ha telefonos ügyeink nagy részét vezetés közben intézzük, akkor mégis sokkal jobban járhatunk, ha hordozható navigációt vásárolunk. Számolnunk kell ugyanis azzal, hogy az okostelefonon bejövő vagy kimenő híváskor a navigálás megszakad, így pont akkor maradhatunk segítség nélkül, amikor a legnagyobb szükségünk lenne rá. A GPS folyamatos használata ezen kívül a telefonok akkumulátorát is gyorsabban meríti. 

Mio navigáció különböző igényekre:

További információért látogasson el a Mio webshopjába!