Teljesítmény, biztonság, szemet gyönyörködtető kivitel

Kütyü Magazin, 2019. május 16. 19:04

A Dell Technologies újratervezte 10. generációs Latitude üzleti számítógépeit, amelyek még elegánsabbak, kompaktabbak és könnyen hordozhatók, ezáltal megfelelnek a munkaerő folyamatosan változó igényeinek. A fejlesztések célja, hogy elősegítse az üzleti felhasználók számára a hatékony munkavégzést, függetlenül attól, hogy mikor, hol és hogyan végzik feladataikat. A Dell új portfóliójának tervezése során emellett figyelembe vette az informatikai és üzemeltetési részlegek igényeit is.

 

Hatékonyságnövelés, biztonsági funkciók

Az új Latitude modellek a hardver és szoftver erőteljes integrációját képviselik és számos expressz technológiai lehetőséget tartalmaznak, így új módszereket kínálnak az informatikai részlegeknek az eszközök üzembe helyezésére, felügyeletére, biztonságossá tételére és támogatására. Az ExpressCharge funkció akár 80 százalékos akkumulátor-töltöttséget tesz lehetővé egyetlen órányi töltéssel, míg az ExpressCharge Boost használatával akár 35 százalékos töltöttség is elérhető mindössze 20 perc alatt. Egyes modellek a Dell innovatív ExpressConnect funkciójával is rendelkeznek, amely érzékeli az elérhető legerősebb WiFi-hálózatot, és csatlakozik hozzá. Ez a megoldás akár 40 százalékkal magasabb átviteli sebességet biztosít a hagyományos antennákhoz képest, csökkenti a kapcsolatmegszakadások számát, megbízhatóbb fájlátvitelt és gyorsabb e-mail-szinkronizálást eredményez.

A Dell megbízásából nemrég készített Ipsos-felmérés szerint a teljes munkaidőben dolgozó felnőttek a beépített biztonsági funkciókat a három legfontosabb tényező egyikének tartják a munkához használt számítógép kiválasztásakor. Majdnem 80 százalékuk szerint a munkához használt számítógépükbe épített biztonsági funkciók segítenek biztonságban tartani a vállalati adatokat.

Az új Latitude portfólió tagjai ezért nagyvállalati szintű biztonsági megoldásokkal rendelkeznek, amelyek használatával a felhasználóknak nem kell a jelszavak megjegyzésével foglalkozniuk, továbbá villámgyorsan és biztonságosan jelentkezhetnek be. A megbízhatóbb, biometrikus hitelesítés érdekében az új eszközök közül több modell bekapcsológombba épített ujjlenyomat-leolvasóval és Windows Hello-támogatással rendelkező IR-kamerával szerelhető fel. A felhasználó hitelesítési adatainak védelme érdekében több modell is opcionálisan elérhető Dell SafeScreennel, új, letakarható kamerával, valamint FIPS 201 érintéses vagy SafeID-vel rendelkező érintésmentes intelligenskártya-olvasóval. A laptopok támogatják a Dell nemrég bejelentett SafeBIOS segédprogramját is, amellyel az ügyfeleknek nagyobb rálátásuk van a BIOS-ban bekövetkezett változásokra a firmware integritásának felhőalapú, biztonságos ellenőrzésével. A 10. generációs Latitude-portfóliót az új Dell Technologies Unified Workspace eszközökhöz is optimalizálták.

„A modern munkaerő igényei jelentősen megváltoztak. A munkavállalók már nem ülnek kilenctől ötig az asztaluknál. Mozgásban vannak a tárgyalások között, távolról dolgoznak vagy gyakran utaznak, ehhez az általános laptopok már nem elegendőek. Az új Latitude modellek könnyebbé és élvezhetőbbé teszik a munkát időtől és helytől függetlenül. Az új megoldások gyorsan üzembe helyezhetők, hatékonyan működnek, és helytől függetlenül mindig biztonságos a használatuk” – mondta Rahul Tikoo, a Dell üzleti mobilitási termékekért felelős részlegének alelnöke és vezérigazgatója.

Kisebb, könnyebb vállalati számítógépek

A minden eddiginél stílusosabb kialakításnak, valamint az akár 8. generációs Intel Core vPro processzoroknak és a gyorsabb kapcsolatot biztosító Intel Wi-Fi 6- (Gig+) megoldásoknak köszönhetően minden távolról dolgozó, tárgyalásról tárgyalásra siető vagy sokat utazó munkavállaló megtalálhatja a neki megfelelő új Latitude számítógépet.

Latitude 7000 sorozat

A 13 és 14 hüvelykes változatban elérhető Latitude 7000 sorozat tagjai a jelenlegi legkisebb prémium minőségű üzleti laptopok. Új, tartós alumínium- vagy szénszálas anyagból készült vázzal rendelkeznek, a változó nyomatékú zsanérnak köszönhetően pedig könnyedén, egy ujjal felnyitható a tükröződésmentes, keskeny szegélyű kijelző. Az innovatív digitális SafeScreen technológia csökkenti a képernyő látószögét a nyilvános helyen végzett biztonságos munka érdekében, illetve csökkenti a használat közbeni akkumulátorfogyasztást.

A kínálat része a Latitude 7200 2 az 1-ben modell is, amely vékonyabb, könnyebb kialakítással, prémium minőségű, csiszolt, eloxált alumíniumburkolattal, valamint megvilágított billentyűzettel rendelkezik. Ez a 12 hüvelykes eszköz a Dell legbiztonságosabb, legjobban kezelhető és legtöbb funkcióval rendelkező leválasztható Latitude modellje, amelyet az informatikai részlegek teljes körűen szervizelhetnek.

Az összes laptop akár 32 GB memóriával is felszerelhető, egyes konfigurációk pedig akár 20 órás üzemidőre is képesek, amely akár 25 százalékkal hosszabb az előző generációénál. A sokat utazó felhasználók számára a Latitude 7000 portfólióban elérhető továbbá a számítógépipar első 4x4-es, CAT16-os, dinamikus antennahangolásra képes mobilhálózati antennája, amely utazás közben is gigabites LTE-sebességet biztosít a gyorsabb letöltések érdekében.

Latitude 5000 sorozat 

A világ legkisebb középkategóriás vállalati laptopjai üzleti funkciók és konfigurációs lehetőségek széles skáláját kínálják. A Latitude 5000 sorozat 13, 14 és 15 hüvelykes modellek, új, megerősített szénszálas vázának és a piacvezető, akár 20 órás üzemidejének köszönhetően a felhasználók megszakítások nélkül összpontosíthatnak a munkára. A keskeny szegélyű HD, Full HD vagy érintőképernyős kijelzők, a 8. generációs Intel Core processzorok és az opcionális különálló grafikus vezérlők segítségével a legnagyobb kihívást jelentő feladatokkal is könnyedén megbirkózhatunk.

A Dell Technologies bemutatta az új Latitude 5300 kétfunkciós modellt is, amely a világ legkisebb középkategóriás, 13 hüvelykes vállalati kétfunkciós laptopja. A mindössze 1,4 kg alaptömegű, 360 fokos zsanérral átalakítható Latitude 5300, tartós, Full HD, élekig futó Corning Gorilla Glass érintőképernyővel rendelkezik, amelynek tükröződésmentes bevonata megkönnyíti az olvasást. Ez a kétfunkciós készülék akár 32 GB memóriával és akár 1 TB tárhellyel is elérhető.

Latitude 3000 sorozat 

Az új Latitude 3000 sorozat a hatékony munkavégzéshez szükséges, nagyvállalati funkcióival példát mutat a belépőszintű üzleti laptopoknak, ugyanakkor bármely vállalat számára elérhető. A még kisebb méretű, továbbfejlesztett laptopok 14 és 15 hüvelykes változata mellett egy lenyűgöző, új 13 hüvelykes modell is elérhető, amely a világ legkisebb és legkönnyebb 13 hüvelykes belépőszintű üzleti laptopja.

A világ legerőteljesebb töltődokkolói

A Dell legújabb üzleti dokkolóegységei a világ legerőteljesebb töltői, valamint az első moduláris dokkolói, amelyek bővíthető teljesítménnyel és csatlakoztathatósággal rendelkeznek. Az új dokkolók háromféle csatlakoztatási lehetőséggel érhetők el: Thunderbolt 3-, dupla USB-C- vagy szimpla USB-C-csatlakozókkal. A Dell laptopok töltését az ExpressCharge és ExpressCharge Boost technológiák támogatják – egy óra alatt akár 80 százalékos töltöttséget, illetve 20 perc alatt akár 35 százalékos töltöttséget képesek biztosítani a kompatibilis modelleknek.

A dokkolók bővíthető csatlakoztatási lehetőségei és tápellátási képességei megfelelnek a modern munkahelyek állandóan változó igényeinek, a számítógépek több generációjához használhatók, így megvásárlásuk hosszú távú befektetés. Az okosfelügyeleti képességek, amelyek az egységes firmware révén leegyszerűsítik az üzembe helyezést és a felügyeletet, lehetővé teszik az informatikai részlegek számára, hogy gyorsan, a végfelhasználók megzavarása nélkül telepíthessék a frissítéseket.