A Samsung mobilalkalmazással is támogatja az ENSZ Fejlesztési Programját

Kütyü Magazin, 2019. augusztus 9. 07:44

A Samsung bejelentette együttműködését az Egyesült Nemzetek Szervezete Fejlesztési Programjával (UNDP), amellyel a szervezet Fenntartható Fejlődési Céljait támogatja. Ezek a globális célok a társadalmat világszerte érintő kihívások megoldására irányulnak, mint például a társadalmi egyenlőtlenségek, a klímaváltozás és a természeti környezet pusztulása vagy az oktatás nehézségei. A Samsung új mobil alkalmazással és egyedi kiegészítőkkel hívja fel a figyelmet a célok fontosságára.

A Samsung és a UNDP közösen lehetővé teszi a Galaxy felhasználók számára, hogy támogassák a Fejlődési Célokat és tegyenek a számukra igazán fontos ügyekért. Az új kezdeményezés részeként a Samsung és az ENSZ szervezete elérhetővé teszi a Samsung Global Goals applikációt, amelyen keresztül a felhasználók tájékozódhatnak a Fejlődési Célokról és támogathatják azokat. A vállalat emellett egyedi kiegészítőket mutat be Galaxy készülékeihez.

„Egy kivételes lehetőség áll rendelkezésünkre annak érdekében, hogy a technológia erejével hívjuk fel a figyelmet a bolygót érintő kihívásokra – mondta el DJ Koh, a Samsung IT és mobilkommunikációs üzletágának vezetője és elnöke. – Az ENSZ Fejlesztési Programjával való együttműködésünknek köszönhetően a Galaxy felhasználók egyszerűbben ismerhetik meg és támogathatják a számukra fontos Fenntartható Fejlődési Célokat, így közös erővel valódi változást érhetünk el.”

A Samsung és a UNDP egyetértenek abban, hogy az egyik legfontosabb lépés a Fejlődési Célok eléréséhez a kezelendő kihívások és kérdések fontosságának megértése. Az együttműködés egyszerű lehetőséget biztosít azoknak, akik szeretnének hozzájárulni a megoldáshoz és támogatnák azokat a tevékenységeket, amelyeknek köszönhetően elérhetők a Fejlesztési Célok.  

„Az ENSZ Fejlesztési Programja és a Samsung közötti együttműködésnek köszönhetően a technológiai innovációk hozzájárulhatnak a Fenntartható Fejlődési Célok eléréséhez. Ugyanakkor a következő generáció világpolgárait is arra ösztönözheti, hogy együtt tegyenek ezekért a célokért – mondta Achim Steiner, a UNDP Adminisztrátora. – Ahhoz, hogy pozitív változást és a komoly eredményeket érjünk el, összefogásra van szükség, legyen szó akár a magánszektorról, akár a civil társdalomról." 

A Samsung Galaxy okostelefonokon elérhető Samsung Global Goals applikáció célja, hogy növelje a felhasználói tudatosságot és világszerte támogatókat találjon az ENSZ Fejlesztési Programjának. A Samsung az alkalmazás mellett bevezet limitált szériás kiegészítőket is. Minden eladott termék után a bevétel egy részét a UNDP kapja és azt a Fejlődési Célok támogatására fordítják. A Galaxy Note10 okostelefonhoz tartozó, egyedi telefontokot, amelynek mintáját a Fejlődési Célok inspirálták, valamint a vezeték nélküli töltőt a készülékkel együtt mutatták be.   

Az új Samsung Global Goals applikáció könnyű és hatékony megoldást kínál a felhasználóknak, hogy a 17 Fejlődési Célról tájékozódjanak és a számukra fontos ügyek támogatásával maguk is hozzájáruljanak ezek megvalósításához. Az alkalmazásból közvetlenül elérhető a UNDP honlapja, amelyen keresztül a felhasználók a célok megvalósításán dolgozó szerveztek számára adakozhatnak. A hirdetésekre kattintva könnyedén ajánlható fel adomány, a Samsung az így generált hirdetési bevételek 100 százalékát a Fejlődési Célok elérésének támogatására fordítja.

Az applikáció 19 nyelven, a Galaxy Note10 okostelefonon előre telepítve érhető el, a Galaxy család további eszközeire pedig később lesz letölthető. A limitált kiadású kiegészítők a Samsung.com weboldalon, valamint a kijelölt Samsung Experience Store üzletekben érhetők el az Egyesült Államokban és Dél-Koreában.