Kiállta a próbát az 5G technológia

Kütyü Magazin, 2020. március 10. 11:01

A Dell Technologies bejelentette, hogy együttműködik az Orange vállalattal, a világ egyik legnagyobb mobil- és internetszolgáltatójával annak érdekében, hogy ügyfeleik a mindennapokban is megtapasztalhassák az 5G technológia valódi előnyeit. 

A két vállalat a közelmúltban fejezte be a Dell első 5G-s Latitude notebookjának éles tesztelését, ezzel ez az első számítógép, amely sikerrel ment át az Orange 5G-tesztjén. Az Orange párizsi 5G hálózatán végzett tesztek igazolták, hogy az ígéretekhez hűen az 5G másodpercenként 900 megabit feletti folyamatos letöltési sebességet tud biztosítani egy nagyvállalati szintű mobil számítástechnikai platformon. Ezzel túlszárnyalja a 4G jellemzően másodpercenként 60 megabit alatti sebességeit.

„Az 5G új lehetőségeket nyújt azoknak a vállalkozásoknak és ügyfeleknek, akiknek mindennapi munkájukhoz folyamatos internetkapcsolatra van szükségük. A tesztek eredményei remekül bizonyítják, hogyan befolyásolhatja az 5G a mindennapi életünket: egy nagy méretű prezentáció vagy oktatóvideó letöltése például percek helyett csupán másodperceket vesz igénybe. A fejlett szélessávú kommunikáció és az alacsonyabb válaszidő új használati modellek bevezetését és a felhasználók számára a 4G-s hálózatokhoz képest jóval gyorsabb feladatvégzést tesz lehetővé. Ez olyan új üzleti modellek és alkalmazások létrehozását, irányítását segítheti elő, mint például a kiterjesztett és virtuális valóság, a felhő alapú játék, a valós idejű nyelvfordítás és a képfeldolgozás” – mondta Liam Quinn, a Dell Technologies vezető alelnöke és főmunkatársa.

„Számunkra a legfontosabb, hogy egyszerű és zökkenőmentes végfelhasználói élményt biztosítsunk. Az 5G technológia segítségével könnyedén kihasználhatók a mobil szélessávban rejlő lehetőségek. Hálózatokra specializálódott szolgáltatóként a Dell Technologies segítségével igyekszünk folyamatosan csatlakoztatott és biztonságos mobilitási megoldásokat létrehozni vállalati ügyfeleink, valamint a jövő intelligens szellemi munkaereje számára” – mondta Helmut Reisinger, az Orange Business Services vezérigazgatója.

 

A Dell Technologies és az Orange 5G-fejlesztésre irányuló együttműködése közel egy évvel ezelőtt kezdődött, és egy új platform kiépítését célozta meg a felhőszolgáltatások által nyújtott mobilitás elősegítése érdekében. A jelenlegi bejelentés a két vállalat további együttműködésének legújabb példáját jelenti annak érdekében, hogy az 5G technológia közelebb kerülhessen a vállalkozásokhoz és a végfelhasználókhoz. Mindez megváltoztathatja az emberek fogyasztási és információhasználati szokásait, kezdve a szórakozási formáktól egészen a távolról végzett műtétekig – amelyek korábban csak a tudományos-fantasztikus alkotásokban létezhettek. 

 

A Dell Latitude 9510 a világ legkisebb*, legkönnyebb és legintelligensebb kereskedelmi célú, 15 colos számítógépe beépített mesterséges intelligenciával**. Azt nyújtja, amire az üzleti felhasználóknak szükségük van: bármely 15 colos számítógépénél hosszabb, akár 30 órás*** akkumulátor-üzemidőt, hatékonyságnövelő intelligens megoldásokat a Dell Optimizernek köszönhetően és innovatív 5G-s kialakítást**** a hangszórókban elhelyezkedő antennákkal.

___________________

* A Dell 2019 novemberében elvégzett elemzése alapján. A „legkisebb” a laptopok teljes felületére vonatkozik.

** A Dell 2019 novemberében elvégzett elemzése alapján.

*** Az üzemidő kiszámítása a Latitude 9510 Intel Core i5- 10210U, 16 GB RAM, 256 GB SSD, 88 Wh kapacitású akkumulátorral és FHD nem érintőkijelzővel felszerelt készülék előzetes tesztelésével, a www.bapco.com webhelyen elérhető Mobile Mark 2014 teljesítményteszt használatával történt. A vizsgálati eredmények csak összehasonlítási célt szolgálnak. A tényleges akkumulátor-üzemidő jóval alacsonyabb lehet a referenciaértéknél az adott termék konfigurációja és használati módja, a használt szoftverek, az üzemeltetési feltételek, az energiatakarékossági beállítások és egyéb tényezők függvényében. A maximális akkumulátor-üzemidő az idő teltével csökkenni fog.

**** Mobil szélessáv/LTE: Függ az adott szolgáltató által nyújtott szélessávú előfizetéstől és lefedettségi területtől; a sebesség eltérő lehet. További költségek is felmerülhetnek. A részletekért forduljon szolgáltatójához.