Látványos hőelosztók fehér színben

Kütyü Magazin, 2023. március 28. 09:04

A memóriatermékek és technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. nagy teljesítményű memóriatermékeket gyártó részlege, a Kingston FURY fehér hőelosztóval ellátott modellekkel egészítette ki díjnyertes Kingston FURY DDR5 memóriamodul-családját, még több lehetőséget biztosítva azok számára, akik minden szempontból kiemelkedő rendszert kívánnak építeni.

A Kingston FURY Beast DDR5 nagy sebességű, alacsony késleltetésű megoldásokkal emeli magasabb szintre a teljesítményt, amihez mostantól a kivételes hűtési funkcionalitást merész stílusjegyekkel ötvöző, alacsony profilú, fehér színű hőelosztó is elérhető. Egyszerűen és könnyen frissíthető, 4800MT/s* sebességű Plug N Play verzióban, vagy Intel XMP 3.0 vagy AMD EXPO tanúsítású készletben kapható. A Kingston FURY CTRL RGB-eszközzel a felhasználók még jobban személyre szabhatják a Kingston FURY Beast DDR5 RGB modellt, mivel 18 beépített, lenyűgözően élénk RGB fényeffektus** közül választhatnak, vagy testre is szabhatják azokat. A Kingston szabadalmaztatott infravörös szinkronizálási technológiájának köszönhetően a fényeffektusok összhangban vannak egymással. A Kingston FURY Beast DDR5 termékcsalád maximális sebessége 6000MT/s, és 8, 16 és 32 GB kapacitású egymodulos kivitelben, valamint 64 GB-os dupla készletben kapható. A 4 darabos készlet várhatóan a jövő hónapban kerül piacra.

A Kingston FURY Renegade DDR5 rendkívül alacsony késleltetéssel és akár 7200MT/s extrém sebességgel tökéletesíti a rendszer képességeit az olyan rendszerépítők és DIY PC-rajongók igényeit figyelembe véve, akik maximalizálni szeretnék a következő generációs DDR5-platformjuk teljesítményét, és igazodni akarnak a legújabb építésű PC-k megjelenéséhez a memória külsejével. Legyen szó tartalomkészítésről, multitaskingról vagy a játékok határainak feszegetéséről, a felhasználók stílusos módon használhatják ki a DDR5 extrém túlhúzási lehetőségeit. A FURY CTRL segítségével itt is 18 testre szabható fényeffektus közül választhatnak, hogy kiemeljék a Kingston FURY Renegade DDR5 RGB elegáns, alumínium hőelosztóit, amelyek mostantól fehér-ezüst színben is kaphatók. A memória 16 GB és 32 GB kapacitású egymodulos kivitelben, valamint 64 GB max. kapacitású kétcsatornás dupla készletben érhető el.

„Örömmel fejlesztjük a Kingston FURY DDR5 termékcsalád megjelenését a fehér hőelosztókkal” – nyilatkozta Iwona Zalewska, a Kingston EMEA DRAM üzletágának vezetője. „Ahogyan a játékok is fejlődnek, úgy szeretnénk lehetővé tenni felhasználóink számára, hogy kreativitásukat kibontakoztatva kiválaszthassák az egyéni stílusuknak leginkább megfelelő modulokat.”

A Kingston FURY DDR5 memóriacsalád minden modulja sebességtesztelésen esik át, és az élettartam egészére kiterjedő, korlátozott garancia és a Kingston legendás megbízhatósága társul hozzá.

A Kingston FURY Beast DDR5 jellemzői és specifikációja:

Nagyobb kezdősebességű teljesítmény: A 4800MT/s kezdősebességű DDR5 50%-kal gyorsabb a DDR4-nél.

Továbbfejlesztett stabilitás a túlhúzáshoz: Az alaplapi ECC (ODECC) segít fenntartani az adatok sértetlenségét, hogy a határokat feszegetve is maximális teljesítményt lehessen elérni.

Megnövelt hatékonyság: A kétszeres bankmérettel és bursthosszúsággal, valamint két független 32 bites alcsatornával megerősített DDR5 kivételes adatkezelési képességei különösen hasznosnak bizonyulhatnak a legújabb játékoknál, programoknál és nagy teljesítményigényű alkalmazásoknál.

Intel XMP 3.0-tanúsítás: Fejlett, előre optimalizált időzítés, sebesség és feszültségszint a túlhúzási teljesítményhez, valamint új, felhasználó által testre szabható profilok mentése a programozható PMIC segítségével.

AMD EXPO-tanúsítás: Az AMD kibővített profiljai a túlhúzáshoz

A világ vezető alaplapgyártóinak minősítése***: A preferált alaplapokkal végzett tesztelés és minősítés elősegíti a magabiztos rendszerépítést.

Alacsony profilú hőelosztó: Az új tervezésű, fekete vagy fehér színű hőelosztók kiemelkedő hűtőfunkciói merész stílussal párosulnak.

Plug N Play 4800 MT/s sebességgel: A Kingston FURY Beast DDR5 automatikusan a rendszer-BIOS által megengedett legmagasabb hivatalos sebességszintre húzza túl magát.

RGB:

Továbbfejlesztett megvilágítás új formatervű hőelosztóval: Játék stílusosan: testreszabható fekete vagy fehér hőelosztók, 18 RGB fényeffektus** lenyűgöző választéka a Kingston FURY CTRL vagy az alaplapgyártó szoftvere segítségével.

Szabadalmaztatott Kingston FURY Infrared Sync technológia: Az élénk RGB-effektusok összhangjáról a Kingston szabadalmaztatott infravörös szinkronizálási technológiája gondoskodik.

Kapacitás:

Különálló modulok: 8 GB, 16 GB, 32 GB

Dupla csomag: 16 GB, 32 GB, 64 GB

Sebesség****: 4800 MT/s, 5200 MT/s, 5600 MT/s, 6000 MT/s

Késleltetés: CL36, CL38, CL40

Feszültség: 1,1 V, 1,25 V, 1,35 V

Üzemi hőmérséklet: 0°C és 85°C között

Nem RGB méret: 133,35 mm x 34,9 mm x 6,62 mm

RGB-méret: 133,35 mm x 42,23 mm x 7,11 mm

A Kingston FURY Renegade DDR5 jellemzői és specifikációja

Maximális teljesítményre tervezett megoldás: A 7200MT/s max. sebességű Kingston FURY Renegade DDR5 RGB mérnökök által manuálisan hangolt, prémium komponensekkel rendelkezik, amelyek kompatibilitását az iparág vezető alaplapjaival szigorú tesztek igazolják. Minden modul gyári tesztelésen esik, hogy a problémamentes lehessen a túlhúzás.

Extrém túlhúzási lehetőségek: A DDR5 a memóriatechnológia új korszakát indítja el, hogy még stabilabban megvalósítható legyen az extrém túlhúzás, mint a korábbi generációknál. Az alaplapi ECC megbízhatóbb DRAM-komponenseket biztosít, az alaplapi PMIC pedig minden szükséges időben és helyen kiegyensúlyozottá teszi a teljesítményt. A két független 32 bites alcsatorna számottevően javítja a többmagos processzorok adatkezelési hatékonyságát.

Intel XMP 3.0-tanúsítás: Az Intel Extreme Memory Profile technológiával gyerekjáték a túlhúzás: előre optimalizált, fejlett gyári időzítéseket, sebesség- és feszültségszinteket biztosít a nagy túlhúzási teljesítmény eléréséhez. A Renegade DDR5 RGB programozható PMIC for XMP 3.0 megoldása akár két testreszabható profilt is támogat a közvetlenül DIMM-re mentett saját egyedi időzítések, sebességek és feszültségszintek optimalizálásához.

A világ vezető alaplapgyártóinak minősítése: A preferált alaplapokkal végzett tesztelés és minősítés elősegíti a magabiztos rendszerépítést.

Feltűnő formatervű alumínium hőelosztó: Az új formatervű fekete-ezüst és fehér-ezüst alumínium hőelosztók és a fekete NYÁK gondoskodnak róla, hogy a megoldás működésében és megjelenésében egyaránt tökéletesen harmonizáljon az új építésű PC-vel. 

RGB:

Dinamikus RGB világítás: A Kingston FURY CTRL vagy az alaplap gyártójának RGB szoftvere segítségével testreszabható, 18 előre beállított RGB fényeffektus, valamint az újonnan tervezett, elegáns fekete-ezüst vagy fehér-ezüst alumínium hőelosztók és a fekete NYÁK élettel töltik meg a rendszert.

Kingston FURY Infrared Sync technológia: Az élénk RGB-effektusok összhangjáról a Kingston szabadalmaztatott infravörös szinkronizálási technológiája gondoskodik.

Kapacitás: Különálló modulok: 16 GB, 32 GB

Dupla csomag: 32 GB, 64 GB

Sebesség: 6000 MT/s, 6400 MT/s, 6800 MT/s, 7200 MT/s

Késleltetés: CL32, CL36, CL38

Feszültség: 1,35 V, 1,4 V, 1,45 V

Üzemi hőmérséklet: 0°C és 85°C között

Nem RGB-méret: 133,35 mm x 39,2 mm x 7,65 mm

RGB-méret: 133,35 mm x 44 mm x 7,66 mm

___________________

* A DDR5 rendszerek Kingston FURY Plug N Play memóriája a gyártó BIOS-a által megengedett sebességszintig működik. A PnP nem növelheti a rendszermemória sebességét gyorsabban, mint ahogyan azt a gyártó BIOS-a engedélyezi. A Kingston FURY Plug N Play DDR5 termékek támogatják az XMP 3.0 specifikációkat, így a beépített XMP profil engedélyezésével a túlhúzás is megvalósítható.

** A világítás testre szabható a Kingston FURY CTRL szoftverrel vagy az alaplapi RGB vezérlőszoftverrel. Más szállítók szoftverei eltérő mértékben támogathatják az RGB testreszabását.

*** Szerepel a világ vezető alaplapgyártóinak minősített beszállítói listáján (QVL).

**** További információ a „megatransfer per second” (MT/s) sebességről. Az MT/s jelentése „millió transzfer másodpercenként”. Ez határozza meg a számítástechnikában a DDR (Double Data Rate) SDRAM memória tényleges adatátviteli sebességét. A DDR SDRAM memóriamodulok minden órajelciklus (1 Hz) növekedésének és csökkenésének ideje alatt továbbítják az adatokat.

DDR4-3200 (PC4-3200)

Órajelsebesség: 1600 MHz

Adatátviteli sebesség: 3200 MT/s

Sávszélesség: 25 600 MB/s (25,6 GB/s)