Már Budapest agglomerációjában is elérhető a 4G/LTE alapú mobilnet

forrás Prim Online, 2012. augusztus 24. 14:26

A Telekom a nyár során több vidéki város mellett Budapest agglomerációjába, mintegy 50 Pest megyei településre is elvitte az új generációs mobilinternetet, a 4G/LTE-t. 

A szolgáltatás elérhető többek között Piliscsaba, Biatorbágy, Érd, Budaörs, Ráckeve, Monor, Gyömrő, Veresegyháza, Sződliget és Délegyháza területének nagy részén. A települések listája megtalálható a http://www.t-mobile.hu/lakossagi/ugyintezes/lefedettseg/lte oldalon.

A vidéki városok közül Szombathely, Debrecen, Kecskemét, Győr, Siófok, Keszthely és Hévíz nagy részén hozzáférhető a szolgáltatás. Az ősz folyamán folytatódik Budapest hálózati lefedettségének növelése is. Jelenleg kültéren Budapest lakosságának 98%-a, beltéren 73%-a számára elérhető a 4G/LTE szolgáltatás.

A szolgáltatás használatához a lefedett területen Net&Roll mobilinternet csomagra és LTE-képes eszközre van szükség. A szolgáltatás igénybevételéhez a T-Mobile USB modem 4G-t vagy a Samsung Galaxy Tab 8.9 LTE táblagépet kínálja a szolgáltató. Emellett a T-Mobile honlapján már megrendelhető az a 4G router, amely a 4G/LTE hálózatra csatlakozva osztja el a technológia által nyújtott nagy sávszélességet a wifi képes eszközök között. Így egy lakásban vagy irodában egyszerre több eszközön (notebook, táblagép, okostelefon) is kényelmesen lehet internetezni, kihasználva a 4G/LTE hálózat előnyeit.

A 4G/ LTE technológia legfontosabb, a felhasználók számára kézzelfogható előnye az eddiginél jóval nagyobb le- és feltöltési sebesség, valamint a lecsökkent késleltetési idő, aminek köszönhetően az online alkalmazások és játékok mobilhálózaton keresztüli használata még könnyebb, a nagy felbontású, akár HD minőségű videofilmek le- és feltöltése jelentősen gyorsabb, valamint több program is gond nélkül futtatható egyszerre, mindezek pedig látványos mértékben javítják az ügyfélélményt.