Kompakt, színes, multifunkciós A4-es nyomtató a Sharptól – MX-C301W

Kütyü Magazin - 2014. október 3.

A Sharp piacra dobja kisméretű, színes és gazdaságos, A4-es multifunkciós eszközét, amely felhő alapú támogatással is rendelkezik. Az MX-C301W eszköz a kis- és középvállalkozásokra lett szabva, hiszen gyors nyomtatást, fénymásolást, szkennelést, faxolást kínál, de alkalmas asztali eszköznek is ott, ahol már van A3-as berendezés. 

A Sharp új eszközzel bővítette nyomtatócsaládját. A MX-C301W modell – 4 funkció 1 eszközben: nyomtatás, fénymásolás, szkennelés és faxolás. Az eszköz 3 GB memóriával, valamint 250 GB kapacitású merevlemezzel rendelkezik, ami lehetővé teszi a dokumentumok zökkenőmentes rendszerezését. 

Starostiák József, a Sharp Electronics (Europe) CEE termékmenedzsere szerint az MX-C301W igazi forradalmat jelent a színes, A4-es multifunkciós eszközök szegmensében. Ahogy elmondta, „ez az első eszköz, ami új színvonal kijelölését teszi lehetővé számunkra. A tervezési stádiumban elhatároztuk, hogy olyan korszerű megoldásokat fogunk alkalmazni, amilyen pl. a kétprocesszoros felépítés, az „access point” mód, valamint az „Eco Scan” funkció. Az első megoldás lehetővé teszi a gyors hozzáférést mobil eszközökhöz, még akkor is, ha azok nincsenek jelen a céges hálózaton. A második a megtakarításban segít, mivel a nyomtatásért felelős alkatrészek nem kapnak áramot, miközben az eszköz nyomtatást nem igénylő feladatot végez, mint pl. a szkennelés. Ezen kívül biztosítani kívánjuk ügyfeleink számára a kötetlen munkát, ezért az eszközt Wi-Fi és hálózati kártyás kapcsolatra is alkalmassá tettük.” 

A Sharp OSA (Open System Architecture) technológia révén lehetővé teszi vállalkozások számára a felhő alapú számítástechnikai megoldások (pl. Sharp Cloud Portal Office vagy Sharpdesk mobile) teljes kihasználását, valamint haladó autorizációs megoldásokat, a nyomtatványokkal való elszámolást, vagy más eszközök monitoringját. Az MX-C301W rendelkezik egy nagy, színes, 7 hüvelykes érintőpanellel, hálózati kártyával, valamint beépített Wi-Fi hálózattal, ami lehetővé teszi a felhasználók számára mobil eszközökről való nyomtatást.  


Az MX-C301W biztosítja a legmagasabb fokú biztonságot – vagyis lehetővé teszi a szkennelt dokumentumok titkosítását, lemez titkosítását, SSL szolgáltatást, az IEEE 802.1X biztonsági standard támogatását, PIN-kóddal való védelmet. Ezen kívül rendelkezik a „follow me printing” funkcióval, vagyis védi a bizalmas dokumentumokat, valamint megengedi, hogy azokat tetszőleges időpontban, az iroda egy tetszőleges berendezésén nyomtassuk ki.
 

Az eszköz percenként 30 (színes vagy fekete-fehér) oldalt képes kinyomtatni 55 g/m2-től 220 g/m2-ig tömegű berendezéseken. Alapfelszereléséhez tartozik egy kétoldalas lapadagoló az eredetikhez, valamint kétoldali nyomtatás (duplex). A nyomtatási funkciók között szerepel pl. személyi igazolvány nyomtatása, a szkennelés pedig minden népszerű funkciót ellát, vagyis az e-mailbe, az FTP szerverre, a hálózati mappába (SMB), USB-re, valamint a felhasználó asztalára való szkennelést.

MX-C301W októbertől lesz kapható a piacon. 

Főbb jellemzők:

  • Nyomtatási sebesség: 30 oldal percenként (színes és fekete-fehér)
  • Az első nyomtatvány elkészültének ideje – 7,4 másodperc színes módban, 6,3 másodperc fekete-fehér módban
  • 18 másodperces bemelegedési idő
  • 50-lapos, kétoldalas lapadagoló 35 kép/perc szkennelési sebességgel
  • Kétprocesszoros berendezés
  • 3 GB RAM, 250 GB HDD
  • 9.600 x 600 dpi felbontású színes nyomtatás
  • Hálózati kártya és Wi-Fi az alapfelszereltségben
  • Access point és Eco Scan funkciók
  • Alap kapacitás: 300 lap, bővíthető 800 lapig
  • Színes hálózati szkennelés e-mail-be, FTP szerverre, hálózati mappába (SMB), USB-re és a felhasználó asztalára, XPS (opció), TIFF, PDF és JPEG formátumban.
  • Szkennelés és nyomtatás USB-ről 
Vissza