A Dell Venue, Inspiron, XPS és Alienware sorozat új generációja a CES-en

Kütyü Magazin - 2015. január 9.

Új modellekkel bővült az XPS, az Alienware, az Inspiron és a Venue termékcsalád valamint a monitorkínálat is. Az új, stílusos eszközök prémiumkategóriás anyagokból készültek, és a legfrissebb technológiával rendelkeznek.

XPS 13 és 15: jobb számítógépes élmény

A Dell XPS család egyensúlyt teremt forma és funkció között. Ezt az elvet követi a Dell XPS 13, a világ legkisebb 13 hüvelykes laptopja is, amely a gyakorlatilag keret nélküli kijelző mellett megfelelő teljesítményt kínál ahhoz, hogy a felhasználók bárhol elvégezhessék munkájukat. A Windows 8.1 operációs rendszert futtató XPS 13 méretkategóriájában a legjobb teljesítménnyel, és a 13 hüvelykes laptopok között a leghosszabb akkumulátor- üzemidővel rendelkezik: egy feltöltéssel akár 15 órán át is működik.

A laptop választható UltraSharp Quad HD+ felbontású kijelzővel, amelynek kerete mindössze 5,2 mm, az 5,7 millió képponton pedig a filmek és prezentációk szemkápráztató színekkel és precíz részletességgel jeleníthetők meg. Az 5. generációs Intel Core processzorok és SSD meghajtók a teljesítményt és a testre szabhatóságot egyaránt biztosítják, könnyű kialakításuknak köszönhetően pedig a készülék már 1,18 kg tömegű kivitelben is elérhető.



Az XPS 15 az új UltraSharp 4K Ultra HD érintőkijelzővel káprázatosan élénk színeket és felbontást kínál. A több mint nyolcmillió képpontos 4K Ultra HD kijelző jelenleg a legnagyobb felbontású a 15 hüvelykes laptopok között. A telített színeknek és a kiemelkedőfényerősségnek köszönhetően a felhasználók több tartalmat láthatnak egyszerre és finomabb részletekben gyönyörködhetnek.

Az új modell így tökéletes eszköz filmnézéshez, webes tartalmak megjelenítéséhez vagy fotók, videók szerkesztéséhez. Mindezt az XPS 15 védjegyének tekinthető hatalmas teljesítmény és rendkívül vékony kialakítás egészít ki.

Alienware 15 és 17: útközben is kiváló játékélmény

A Windows-rendszerű Alienware 15 és 17 laptopok a világ legsikeresebb játékrendszercsaládjának legújabb tagjai. Mindkét rendszer tartalmazza a legfrissebb játéktechnológiákat, köztük a választható Intel Core i7 négymagos processzort és az NVIDIA GTX 980m grafikus kártyát, továbbá kompatibilis az innovatív Alienware Graphics Amplifier erősítővel is.

Az új Alienware 15 és 17 laptopok több mint 20 százalékkal vékonyabbak elődeiknél, és teljesítménycsökkenés nélkül, teljes sebességgel üzemeltethető elemekből állnak. A notebookok grafikus kártyái 100 százalékos teljesítményen is működhetnek, hogy maximális grafikai élményt nyújthassanak a játékosnak. Az Intel Core i7 modellek a külön megvásárolható Alienware grafikai erősítőhöz csatlakoztatva már automatikusan is képesek a túlhajtásra.



Az új Alienware 15 és 17 laptopok minden játékos igényeit kielégítik, hiszen játék közben rendkívüli teljesítményt és skálázhatóságot biztosítanak. Így az Alienware Graphics Amplifier erősítőhöz csatlakoztatva alkalmasak a parancsnoki híd kialakítására otthon, vagy nagy képkockasebességet (FPS-t) igénylő meccsek lejátszására útközben.

 


Az Alienware márka mindig is jellemző volt a minőségi anyagok használata és a kiemelkedő felhasználói élmény, ezért az új notebookok rézből, alumíniumból és szénszálas kompozit anyagokból készültek a szilárd és teljesítmény-központú mechanikai kialakítás érdekében.

Dell Venue 8 7000 sorozat: innovatív kialakítás, élvonalbeli tulajdonságok

A Venue 8 7000, amelyet a Dell az Intel Developer Forum (IDF) keretein belül mutatott be tavaly szeptemberben, számos szempontból „első”. Az Intel Atom processzorok Z3500-as sorozatára épülő modell a világ legvékonyabb, 6 mm-es táblagépe, és a ma elérhető legjobb táblagépkijelzővel – az élekig futó, lenyűgöző, 2560x1600 felbontású OLED kijelzővel (infinity display) – rendelkezik. A várva várt táblagép az elkövetkezendő hetekben már egyes európai országokban is elérhető lesz, magyarországi bevezetéséről nincs hír.



A Venue 8 7000 sorozat az első olyan táblagép, amelybe az Intel RealSense Snapshot Depth kamerát építették be. Ez a kamera minden képhez mélységi térképet is készít. A Dell Gallery alkalmazással együtt pedig sokkal rugalmasabb fényképszerkesztésre nyílik lehetőség. A szelektív szűrő segítségével egy előtérben és egy háttérben lévő tárgy fényerőssége külön-külön megváltoztatható, az újrafókuszálással pedig a fókusz a kép bármely pontjára áthelyezhető.

Ezen kívül a felhasználók egyszerű hossz- vagy területméréseket is végezhetnek a fényképen, például megmérhetik a kanapé hosszát vagy a szoba területét. A Dell Gallery intelligens albumokba rendezi a fényképeket, a Dropboxon, a Picasán és a Facebookon található fotókat pedig egy helyre gyűjti össze. A képek automatikusan albumokba kerülnek időrendi, földrajzi tulajdonságok vagy arcfelismerés alapján. Érthető tehát, hogy a legizgalmasabb és leginnovatívabb Dell-eszközök egyikeként a Venue 8 7000 elnyerte a 2015 CES Innovation Award legjobb innovációs termékének járó díját.

 


A közlemény a következő oldalon folytatódik, melyen az új Dell Inspiron modellekről, valamint és az ívelt kijelzős UltraSharp 34 monitorról olvashatsz.

Vissza