A Samsung az IGEL Technology-val együttműködve megalkotta a jövő virtuális munkahelyi infrastruktúráját

Kütyü Magazin - 2016. május 25.

A Samsung Electronics bemutatta legújabb vékony kliens kijelzőit: 21,5 colos TC222L és a 23,5 colos TC242L modellekkel bővült a gyártó felhő-alapú monitorpalettája.

Az új készülékek ötvözik az IGEL iparágvezető vékony kliens szoftver megoldását a Samsung úttörő kijelzőtechnológiájával, így egy teljesen egyedi, asztali megoldást kínálnak a vállalatok számára, hogy a felhőn keresztül távolról is elérjék a fontos dokumentumokat és adatokat.  

A Samsung a vékony kliens alapú megoldások globális szállítójával, az IGEL-lel együttműködve alkotta meg a TC222L és TC242L felhő-alapú monitorokat, amelyek számos beépített konfigurációs, kezelési és támogatási eszközt tartalmaznak. Mindkét kijelzőn Linux operációs rendszer fut, lehetővé téve a távoli hálózatok és az internetes programok elérését. Az IGEL kiegészítő Universal Management Suite 5 (UMS5) platformja könnyen használható vezérlőegységet kínál, így nyomon követhetővé válnak a kliensek konfigurációi. A konzol ezenkívül lehetővé teszi a vezetők számára, hogy automatikusan alkalmazzák a konfiguráció módosításait a vállalaton belül működő összes vékony kliens eszközön.

Az IGEL beépített szoftvere megbízható, többprotokollos kapcsolódást biztosít a hagyományos VDI-környezetekhez és az olyan felhő-alapú forrásokhoz, mint például a Citrix, a VMware és a Microsoft által is kínáltak. A távoli konfigurálási, megfigyelési, jelentéskészítési és adminisztrációs feladatok automatizálásához emellett egy hatékony felügyeleti eszköz is rendelkezésre áll. Az integrált Linux Thin Client OS szoftverplatform segítségével a felhasználók biztonságosan integrálhatják egy sor felhő-alapú virtuális applikációba a nagyobb asztali alkalmazásokat és készülékeket. Ennek eredménye egy letisztult, univerzális kialakítás, amelyhez minimális mennyiségű kábelezésre van szükség, és amely egyesíti a bemeneti eszközöket, tiszta, átlátható munkaállomást hozva létre. 

„Napjaink vállalatai azokat a legmodernebb, költségkímélő technológiákat keresik, amelyek megfelelő rugalmasságot kínálnak a távoli műveletek támogatásához úgy, hogy eközben védelmet is nyújtanak a felmerülő adatbiztonsági fenyegetések ellen” – nyilatkozta Seog-gi Kim, a Samsung Electronics Vizuális kijelzők üzletágának alelnöke. – „Új TC222L és TC242L monitorunkban a Samsung úttörő kijelzőtechnológiája az IGEL távoli automatizálási eszközei által nyújtott hatékonysággal, védelemmel és funkciókkal egészül ki, így egy bármely vállalati környezetben helytálló, költségtakarékos és univerzális megoldás jön létre.”

„Örömünkre szolgál, hogy a Samsung a piac legjobb szoftvermegoldás-szállítója mellett döntött” – mondta el Erhard Behnke, az IGEL ügyvezető igazgatója. – „A Samsung és az IGEL stratégiai partneri kapcsolata mindkét fél számára gyümölcsöző: a Samsung innovatív, univerzális vékony kliens-megoldást szállíthat az ügyfeleinek, az IGEL számára pedig komoly előnyt jelent, hogy az együttműködés révén megjelenhet a vállalati szintű kijelzők piacán. A vékony kliens szoftverek és a felügyeleti megoldások terén szerzett több évtizedes tapasztalatunk, valamint a Samsung kijelzőtechnológiája mögött meghúzódó szakértelem egyesítésével biztonságos, költség- és energiatakarékos vékony kliens-megoldásokat tudunk kínálni.”

A Samsung a május 24. és 26. között Las Vegasban, a Sand Expo-n megrendezett Citrix Synergy konferencián mutatja be TC222L és TC242L kijelzőit.

Főbb specifikációk:

Vissza