Apple termékekhez tervezett monitort mutatott be az LG

Kütyü Magazin - 2019. augusztus 5.

Az LG Electronics (LG) bemutatta új, 27 hüvelykes UltraFine 5K kijelzőjét (27MD5KL modell), amely a gyártó 24 hüvelykes UltraFine 4K monitorához (24MD4KL modell) hasonlóan olyan felsőkategóriás eszköz, amelyet kifejezetten a legújabb Apple termékekhez terveztek.

Az LG UltraFine kijelzői Mac vagy iPad Pro készülékekhez csatlakoztatva is kifogástalan képminőséget szolgáltatnak. A minél hatékonyabb működésre tervezett UltraFine 5K kijelző a legújabb összekapcsolási lehetőségeket kínálja. A Thunderbolt 3 és USB-C típusú csatlakozókkal a monitor ideális társa a legújabb Mac laptopoknak és asztali számítógépeknek, valamint az iPad Pro táblagépnek. Az LG monitorával a felhasználók olyan sokoldalú munkaállomást alakíthatnak ki, melyben a video- és audiotartalmak, valamint adatok két eszköz közötti átvitelét egyetlen kábel biztosítja. 94 wattos teljesítményével az UltraFine 5K kijelző bármilyen USB-C kompatibilis vezérlőeszközt — például Mac vagy iPad Pro készüléket — képes tölteni.

A kreatív tervezők, fotográfusok és videósok igényeire tervezett felsőkategóriás, széles kialakítású monitor precíz képi részleteket és színeket jelenít meg. A P3 színskálát lefedő, 500 nites fényerejű képernyőn mindig optimálisan jelennek meg a képek, így nincs szükség a kijelző külön kalibrálására. A 218 pixel/hüvelykes képpontsűrűségnek köszönhetően a kijelzőn összesen 14,7 millió pixelnek jutott hely, így a fotók, videók és ábrák megjelenítése elképesztően élethű, a szöveges tartalmak pedig tűpontosan láthatók, ezáltal a felhasználók több ablakban és egyszerre több eszközzel dolgozhatnak hatékonyan. A beépített kamera, mikrofon és a sztereó hangszórók a képi élmény mellé gazdag multimédiás környezetet biztosítanak.

Az LG UltraFine 5K monitor állítható magasságával és dönthetőségével gondoskodik a maximális felhasználói kényelemről. Mivel a kijelző kompatibilis a macOS Mojave 10.14.6 és az iOS 12.4 operációs rendszerekkel, a felhasználók közvetlenül MacBook Pro készülékük Touch Barjáról vagy billentyűzetéről módosíthatják a fény- és hangbeállításokat. A monitor környezetifény-érzékelője a fényviszonyokat figyelembe véve, automatikusan állítja be a képernyő fényerejét Mac géphez való csatlakozáskor.

A széria másik népszerű darabja, az LG UltraFine 4K monitor 23,7 hüvelykes kijelzője 10 százalékkal nagyobb a korábbi modellnél, a felhasználók pedig ezzel a készülékkel is hasonlóan valósághű színeket, a P3 színskála teljes lefedettségét és 500 nites fényerőt kapnak. A monitor minőségi kialakítása és formaterve, valamint könnyű összekapcsolhatósága maximális szabadságot ad a felhasználóknak kreativitásuk felfedezésére. Egy Mac gép mellé a Thunderbolt 3 csatlakozók révén akár két 4K kijelző is sorba kapcsolható.

„Az első LG UltraFine széria fogadtatása a kivételes teljesítmény és kényelem miatt kifejezetten pozitív volt a kreatív szakmában” — mondta Jang Ik-hwan, az LG IT üzletágának vezetője. „A könnyű használat, a gördülékeny integráció és a nagyszerű kijelzőminőség teszi az LG UltraFine monitorokat kiváló választássá az Apple felhasználók számára.”

Az LG UltraFine 5K kijelző már elérhető az apple.com-on és egyes Apple Store-okban.

Vissza