A lapos, ívelt és feltekerhető OLED kijelzőkből formált hullámot és szökőkutat az LG

Kütyü Magazin - 2020. január 9.

A CES egyik többéves hagyománya idén is folytatódik az LG Electronics (LG) — az OLED kijelzőtechnológiák vezető globális gyártójának — LG OLED Hullám nevű installációjával, amely a vállalat impozáns CES standján várja a látogatókat.

A hajlított OLED kijelzőkből álló installáció drámaian mutatja be az LG OLED technológia által kínált páratlan képminőséget és azt, hogyan tudják felvenni a kijelzők a legkülönbözőbb formákat. A 2020-as CES-en az LG standjának látogatói a stand különlegességét, a Szökőkút című alkotást is megcsodálhatják, amelyben az LG SIGNATURE OLED TV R (65RX) feltekerhető kijelzője játszik főszerepet. A látványos OLED bemutatók jól szemléltetik a cég technológiai vezető szerepét és innovációi jelentőségét.

A hatalmas LG OLED Hullám 200 darab — 128 domború és homorú, valamint 72 sík — 55 colos, tükröződő réteggel borított LG OLED kereskedelmi kijelzőből áll. A hat méter magas és huszonöt méter széles installációt nézve a CES látogatói lélegzetelállító utazást tehetnek a természet csodálatos világába. Az óceánok nyers erejétől az északi sarkvidék egén megszülető sarki fényig, az LG OLED Hullám képek és hangok sokaságával árasztja el az érzékeket, így repítve el a nézőket a Földünkön megtapasztalható legemlékezetesebb természeti csodák világába. Az érdeklődők akár az óceán mélyén is sétát tehetnek a kijelzők között.

A Szökőkút az LG 20 darab feltekerhető OLED tévéjének összehangolt előadásával nyűgözi le a látogatókat. A pengevékony, hajlékony kijelzők tökéletesen szemléltetik a technológia által nyújtott képminőséget, miközben a kép egy látványos, megkoreografált sorban tekeredik fel és le. A feltekerhető LG SIGNATURE OLED TV R a világ egyetlen olyan tévéje, melynek képernyője képes teljesen „eltűnni”, hiszen használaton kívül visszahúzható elegáns alumínium állványába. A futurisztikus kinézetű készülék újraértelmezi berendezési tárgy és környezete viszonyát, és új mérföldkövet jelent a televíziózás történetében.

Az LG OLED installációi immár 2016 óta állandó, kihagyhatatlan résztvevői a legnagyobb nemzetközi eseményeknek. Az első ilyen alkotás a 2016-os CES-en kiállított, boltozatos LG OLED Alagút volt, amely a csillagos éjszakai égboltról vetített képeket, ezzel pedig el is nyerte a Red Dot dizájnverseny Térbeli kommunikáció kategóriájának díját. A következő évben a Jövő érzékei címet viselő nagyszabású fénykreáció nyűgözte le a Milánói Design Hét látogatóit, amellyel az LG — a koreai cégek közül elsőként — megnyerte a kiállítás legjobb installációjának járó díjat. A Jövő érzékei a Red Dot Grand Prix díját is kiérdemelte a Térbeli kommunikáció kategóriában. A tavalyi CES-en leleplezett LG OLED Vízesés hasonló sikereket ért el a 2019-es Red Dot dizájnversenyen.

Vissza