Új okostelefonok a Huawei kínálatában

Kütyü Magazin - 2020. május 14.

Bemutatta új Y5p és Y6p készülékeit a Huawei Technologies Fogyasztói Üzletága. Mindkét okostelefont nagy kapacitású – 3020 és 5000mAh – akkumulátorral szerelte fel a gyártó, az Y6p pedig a fordított töltést is lehetővé teszi. Az Y5p 5.45”-es FullView kijelzővel, míg az Y6p 6.3”-es Dewdrop kijelzővel és tripla kamerarendszerrel kerül a boltok polcaira.  Az Y-széria új tagjain az EMUI 10.1 operációs rendszer garantálja a lehető legjobb felhasználói élményt.

Az új Y-készülékek a legfrissebb Android-alapú operációs rendszerrel, az EMUI 10.1-gyel érkeznek, mely számos rendszeroptimalizációs biztosít a felhasználók számára. Többek közt a Huawei EROFS Szuper fájlrendszere jobb tömörítési módot kínál, megnöveli a beolvasási és válaszadási sebességet is, továbbá nagyságrendileg 2 GB extra tárhelyet is biztosít, ami nagyjából ezer képnek vagy ötszáz hangfájlnak felel meg.*  Így a felhasználóknak nem kell aggódniuk készülékük tárhelyhiánya miatt. Az új okostelefonokat nyolcmagos processzor hajtja, mely nagyfokú hatékonyságot biztosít számukra.  

 

Bivalyerős akksik, amivel akár más készülékek is tölthetők

A készülékeket egész napos használatra tervezték: az Y5p 3020mAh-es akkumulátorával tizenhét órát videózhatunk és tizenhárom órát netezhetünk, az Y6p a bivalyerős, 5000 mAh-es akksijával ugyanezek a tevékenységek harminckettő és negyven óráig is folytathatóak. Sőt, utóbbi készülék a csúcskészülékekhez hasonlóan vezetékes fordított töltési technológiával is rendelkezik, ennek köszönhetően a felhasználók más telefonokat is könnyedén feltölthetnek vele, ráadásul az eszköz Biztonsági mentési módja lehetővé teszi a számukra, hogy biztonsági mentést készítsenek az adataikról, akár egy külső tárolóra.

Az erős akkumulátor mellett mindkét készülék támogatja az AI Power Saving technológiát is; ennek használata során a mesterséges intelligencia észleli, ha a háttérben futó alkalmazások túl sok energiát fogyasztanak, és automatikusan leállítja azokat, ha az energiafogyasztás túlzott mértékeket ölt.

Nemcsak a csúcskategória kiváltsága kiváló képeket készíteni

Az Y5p hátlapi kamerája 8MP-es, és HDR-módban is használható. Az 5MP-es előlapi kamera az arcfelismerő funkcióval is képes feloldani a képernyőt.

Az Y6p triplakamerás rendszere egy 13MP-es főkamerából egy 5MP-es széleslátószögű kamerából, illetve egy 2MP-es mélységkamerából áll, melyek összhangban dolgoznak a lehető legjobb képminőség eléréséért. Az előlapi 8MP-es kamera fejlett szépítő algoritmusokkal segít a lehető legjobb szelfik készítésében.

 

Vizuális élmény a középpontban

Az Y5P egy 5,45 hüvelykes TFT LCD panellel rendelkezik, amely 18:9-es kialakítással bír és HD+ felbontásra képes. Az Y6p 6,3"-os DewDrop kijelzője 88,4%-os kijelző-készüléktest arányával kiterjedt vizuális élményt nyújt. A 2,65 mm átmérőjű, keskeny kerettel rendelkező apró és diszkrét előlapi kamera több helyet kínál az izgalmas játékgrafikák és fantasztikus képek megjelenítésére a kijelzőn. 

A házibulik DJ -je

A Huawei SuperSound funkciónak köszönhetően az Y6p 88 db hangot képes kibocsátani, erőteljes basszusokkal párosítva, amely 1,6-szer erősebb, mint más készülékek esetében**. A SuperSoundnak és az FM rádiónak köszönhetően ráadásul fülhallgató nélkül hallgathatóak a felhasználó kedvenc zene csatornái, míg a Parti Mód abban segít, hogy bárki becsatlakozhasson a zenelejátszásba, így egy bulin akár több Huawei készülék is ugyanazt a dalt képest sugározni, ezzel felejthetetlenné téve az éjszakába nyúló szórakozást.

A készüléken előre telepítve megtalálható a Huawei hivatalos alkalmazásboltja, az AppGallery is, mely számos globális és lokális alkalmazást kínál a felhasználók számára.

Árak és elérhetőség

A Huawei Y5p Éjfekete, Fantomkék és Mentazöld színekben, míg az Y6p Éjfekete, Fantomlila és Smaragdzöld színekben lesz elérhető. Az Y5p 2GB RAM-mal és 32GB- os, akár 512 GB – ra is kibővíthető tárhellyel 41.990 forint ajánlott bruttó fogyasztói áron érkezik. Az Y6p 3GB RAM-mal és 64GB tárhellyel 61.990 forint ajánlott bruttó fogyasztói áron kapható majd Magyarországon. A készülékek május 20. és 31. között fekete AM116-os bundle headsettel megrendelhetők a Notebook.hu, a Media Markt, az Extreme Digital, az Emag, az Euronics, a 220Volt, valamint a BestByte felületein, illetve május 20-tól megvásárolhatók valamennyi kiskereskedelmi partner kínálatában is.

____________________

* A Huawei mérései alapján, 2 MB-os képekkel és 4 MB-os fájlokkal számítva

** A Huawei más, SuperSound funkcióval nem rendelkező készülékeihez viszonyítva

Vissza