Tökéletes otthoni moziélmény bármilyen fényviszonyok közepette is

Kütyü Magazin - 2020. szeptember 7.

Az LG Electronics (LG) legújabb LG CineBeam 4K UHD lézerprojektorát (HU810P) kifejezetten úgy tervezték, hogy a hagyományos mozihoz hasonló élményt nyújtson a felhasználóknak otthonukban. Az LG népszerű, nagy felbontású projektorcsaládjának legújabb tagja olyan funkciókat és technológiát kapott, hogy megfelelő választást jelentsen az otthon szórakozni vágyó filmkedvelők és családok számára. A moziszerű kép mellett az eszköz egyszerű és kényelmes hozzáférést biztosít a legnépszerűbb streaming szolgáltatók alkalmazásaihoz, így az azokon található tartalmakhoz közvetlenül hozzáférhetünk.

Az LG CineBeam 4K UHD lézerprojektor pazar 4K (3840 x 2160) felbontást kínál akár 300 hüvelyk képátlóig szinte vakító, 2700 ANSI lumenes fényerő mellett, kettős lézerrendszere révén pedig lefedi a DCI-P3 színtér 97 százalékát. A projektor lézerfényforrása rendkívül megbízható és tartós, élettartama körülbelül 20 000 óra.

A túl világos szoba, de még egy sötét filmbeli jelenet sem okoz gondot a projektornak, ami az új Adaptive Picture Pro technológia révén így is élénk és kristálytiszta képet vetít. Az Iris mód két előre programozott beállítást — világos, illetve sötét szoba — nyújt: az eszköz ilyenkor a helyiség fénymennyisége alapján állítja be a lehető legjobb képet, sőt, valódi filmszínházi környezetet teremt, ha a felhasználó úgy kívánja. Az adaptív kontraszt pedig ilyenkor automatikusan beállítja az egyes képkockákat, hogy a sötétebb jelenetek a lehető legoptimálisabb kontrasztaránnyal jelenjenek meg.

 

Az LG CineBeam projektorral úgy nézhetünk filmeket, ahogy azokat a rendezők megálmodták: a Real Cinema, valamint a TruMotion mód segítségével az eszköz az eredeti, 24 Hz-es forrásnak megfelelően állítja be a vetített kép képkockasebességét. Az LG TruMotion technológiája ráadásul különösen alkalmassá teszi a vetítőt akciófilmekhez, a gyors mozgások és jelenetek így simán és természetesen jelennek meg. A projektor mindemellett számos népszerű HDR formátumot — HDR10, HLG és dinamikus hangtérképezés — támogat.

Az LG CineBeam 4K UHD lézerprojektor WiSA és Bluetooth kapcsolaton keresztül kényelmesen és vezeték nélkül összeköthető házimozi-audiorendszerekkel. Ha az eszközre továbbfejlesztett audio visszirányú csatorna (eARC) kompatibilis HDMI 2.1 kábellel küldünk 4K tartalmat, akkor azt 10 bites színekkel, szinte veszteségmentes hangminőség mellett tehetjük meg. A CineBeam ugyanakkor a szoba bármely pontján, így akár a plafonon is gond nélkül elhelyezhető, az 1,6-szeres zoom-mal pedig bárhonnan éles képet vetíthetünk vele.

A projektoron az LG legújabb intuitív és egyszerű navigálást biztosító webOS 5.0 platformja fut, így gyorsan hozzáférhetők a legnépszerűbb streaming csatornák, többek közt a Disney+ és a YouTube is. Az Apple AirPlay 2 és a Screen Share szolgáltatásnak köszönhetően a néző saját okostelefonjáról vagy tabletjéről közvetlenül oszthatók meg a filmek. Az eszközbe épített Auto Calibration II segítségével pedig olyan látványt érhetnek el a tulajdonosok, ami korábban csak professzionális képkalibráció révén volt lehetséges.

"Az új CineBeam projektorunk egy teljesen új szintre emeli az otthoni vetítési élményt azáltal, hogy kiváló képminőséget biztosít mind a világos, mind pedig a sötét jeleneteknél" — mondta Jang Ik-hwan, az LG Electronics Business Solutions Company IT üzletágának senior alelnöke és vezetője. "Jelenleg nincs más ehhez hasonló termék a piacon, ami egyben azt is jelenti, hogy az LG továbbra is az otthoni életszínvonalat javító eszközök töretlen innovátora."

Specifikáció:

Vissza