Elindult a kereskedői regisztráció az NMHH mobilkészülék-csere programjára

Kütyü Magazin - 2022. január 7.

Megnyílt a regisztrációs lehetőség azon kereskedő cégek számára, akik részt kívánnak venni a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által kezdeményezett mobilkészülék-csere támogatási programban. A program keretében az első időszakban a használatban lévő 3G, majd később a 2G-képes mobileszközök cseréjéhez 20 ezer forintos modernizációs támogatást kaphatnak a felhasználók új, minimum 4G-képes készülék vásárlásakor. A támogatást február 14-től lehet igénybe venni. 

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az Innovációs és Technológiai Minisztériummal (ITM) 2021 októberében jelentette be, hogy célzott, nagyszabású mobilkészülékcsere-támogatási programot indít a Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség Zrt.-vel (NFFKÜ) közösen. A kezdeményezésben a minőségi mobilinternetezésre nem alkalmas telefonokat használók 20 ezer forintos modernizációs támogatást kaphatnak ahhoz, hogy készülékeiket minimum 4G-képes készülékre cseréljék. 

A támogatást február 14-től lehet igénybe venni.

A programot megvalósító Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség oldalán (https://mobilcsere.nffku.hu/) megnyílt a regisztrációs lehetőség azon kereskedő cégek számára, akik részt kívánnak venni az NMHH által kezdeményezett mobilkészülék-csere támogatási programban. Az érdeklődő cégek, kereskedők, mobil szolgáltatók 2022. január 31-ig regisztrálhatnak. 

A programot azért indította el a hírközlési hatóság, mert a piaci várakozások és a szolgáltatók nyilatkozatai szerint 2022 és 2023 első féléve között sor kerül Magyarországon a 3G technológia kivezetésére. A támogatásra minden magyarországi lakóhellyel rendelkező természetes személy jogosult, aki legfeljebb 2G- vagy 3G-képes aktív készülékkel rendelkezik. A támogatott cserére elsőként a 3G-képes mobiltelefont használóknak lesz lehetősége február 14. és május 8. között, ezután a 2G-képes eszközök cseréje is megvalósulhat a keret kimerüléséig vagy július 17-ig.  

A hírközlési hatóság a www.netrefel.hu oldalon pontos leírást ad arról, hogy kik, milyen feltételek mellett és milyen összegben jogosultak a támogatásra. A támogatási programmal kapcsolatos további hivatalos információk, illetve a pályázóknak szóló részletes útmutató a programot megvalósító Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség oldalán (https://mobilcsere.nffku.hu/) találhatók.

Vissza