Az új 4K-s LG projektoroknak minden igazi filmrajongó kívánságlistáján ott a helyük

Kütyü Magazin - 2022. március 21.

Az LG Electronics (LG) a valódi mozi élményét viszi el az otthonokba a HU715Q és HU710P CineBeam 4K lézerprojektorokkal, a gyártó eddigi legfejlettebb vetítőivel. Az új LG HU715Q ultrarövid vetítési távolságú (Ultra Short Throw, UST) modellje 100 hüvelykes átlójú képet* képes vetíteni a faltól mindössze 21,7 centiméteres távolságból, ráadásul olyan kifinomult technológiákkal érkezik, mint amilyen például az automatikus fényerőbeállítás, így a rugalmasan és helytakarékosan használható eszköz tökéletes képminőséget kínál. Elődmodelljének méltó, továbbfejlesztett követőjeként az LG HU710P készülék fénykerék nélküli, hibrid lézer fényforrásával nagyobb fényerősséget és mélyebb fekete színt biztosít.

Az új CineBeam projektorok kiváló választást jelentenek azoknak, akik privát, nagyképernyős mozit szeretnének kialakítani, a képet közvetlenül a falra vagy egy külön mozivászonra vetítve. A kompakt és könnyen telepíthető modellek a legtöbb beltéri helyiséghez ideálisak, de sötétedés után a kertben is jól használhatók. Az LG HU715Q tökéletes választás azoknak a filmkedvelőknek, akik valami különlegessel szeretnék kiegészíteni lakásuk hangulatát, hiszen a készülék a dán textilüzem, a Kvadrat prémium szövetburkolatával érkezik, így harmonikusan illeszkedhet az enteriőrbe.

 

 

Mindkét modell 4K felbontást kínál 3840 x 2160 képponttal, az új projektorokba épített fejlett lézertechnológia pedig lenyűgöző 2 000 000:1 kontrasztarányt és kiemelkedő maximális fényerőt garantál, amivel az eszköz több részletet képes megmutatni a sötét és világos jeleneteknél egyaránt, ezzel még élvezhetőbbé téve a tartalmakat. A 4, 9 és 15 pontos képgeometria-korrekciónak köszönhetően a projektorok vetített képének horizontális és vertikális igazítása is könnyű, a készülék így a kép torzulása nélkül rugalmasan elhelyezhető. A HU715Q modell lézeres fényforrása 2500 ANSI lumenes fényerővel, míg a lézer-LED hibrid technológiával felszerelt LG HU710P 2000 ANSI lumenes fényerővel vetít. Mindkettőt 20 000 üzemórára tervezték, ami a hagyományos projektorlámpákhoz képest négyszer hosszabb élettartamot jelent.

 

 

Az új CineBeam projektorok számos fejlett képjavító technológiát alkalmaznak az optimális nézői élmény érdekében:

  •   A fényerő-optimalizálás a környezeti fényviszonyok alapján állítja be az ideális fényerősséget.
  •   A dinamikus színárnyalat-leképezés (Dynamic Tone Mapping) a tartalom típusától és a környezeti fényviszonyoktól függetlenül elemzi és finomhangolja az egyes képkockákat, ezzel támogatva a HDR-teljesítményt a lenyűgözően valós, hihetetlenül élénk képekért.
  •   A Filmmaker Mode úgy jeleníti meg a filmeket, ahogyan azt a rendezők eredetileg elképzelték: a technológia az eredeti képarány, képkocka-vetítési sebesség és színek megtartásával a mozifilmek rendezői megjelenítését és hangulatát reprodukálja.
  •   Az LG webOS okostévé-platformja intuitív vezérlést és navigációt garantál, és egyszerű hozzáférést biztosít számos népszerű streaming szolgáltatásoz, többek közt a Netflix, az Amazon Prime Video, a Disney+, a YouTube és az Apple TV alkalmazásokhoz.** 

A beépített négy mélysugárzóval és a 2.2 csatornás sztereo magas hangszóróval még inkább magával ragadja a nézőket az élmény, amely térhatású hangzássá alakítható egy vagy két Bluetooth-hangszóró csatlakoztatásával.***  (Kizárólag a HU715Q modell esetén.)

 

 

„Egyre több felhasználó értékeli, hogy kedvenc tartalmait valódi mozikörülmények között nézheti meg, ezért erős növekedést tapasztalunk az otthoni projektorok szegmensében” – mondta Seo Young-jae, az LG üzleti megoldások divíziójának szenior alelnöke és IT termékekért felelős vezetője. „A kifejezetten a filmkedvelők számára és az otthonokba tervezett LG CineBeam termékek kiemelkedő fényerősséget, kiváló kép- és hangminőséget kínálnak, a legnépszerűbb streaming-alkalmazásokhoz való hozzáféréssel a webOS-en keresztül. Aki házimozirendszer kialakításában gondolkodik, nem fog csalódni az LG CineBeam projektoraiban.”

 

 

Az LG HU715Q és HU710P CineBeam 4K lézerprojektorainak értékesítése 2022 első negyedévében Észak-Amerika, Európa és Ázsia kulcsfontosságú piacain kezdődik meg, amelyet a Közel-Kelet és Latin-Amerika piacai követnek majd. Magyarországon előreláthatóan áprilistól lesznek elérhetőek.

 

Termékspecifikáció:

 

_______________

* Átlósan mérve.

** Internetkapcsolat és streaming szolgáltatásokra való előfizetés szükséges. A támogatott szolgáltatások orszá-gonként eltérőek lehetnek. A tartalom streamelése és tükrözése iOS-eszközökről az Apple AirPlay 2 és az Apple HomeKit segítségével lehetséges. Az iOS-eszközökhöz 12.3-as vagy újabb szoftververzió szükséges (az Apple ter-mékekhez a macOS 10.14.5-ös vagy újabb verziója), és ugyanazon a Wi-Fi-hálózaton kell lenniük, mint az LG CineBeam projektornak.

*** A kompatibilitás csak az LG Bluetooth hangszórókkal garantált.

Vissza