A 2023-as CES kiállításon debütálnak a Samsung új termékei

Kütyü Magazin - 2023. január 2.

A Samsung Electronics bejelentette, hogy új modellekkel bővíti meglévő monitorcsaládját, tovább erősítve meghatározó szerepét a vizuális kijelzők világában.

A Samsung Odyssey, ViewFinity és Smart Monitor termékcsaládjainak legújabb tagjai a 2023-as CES kiállításon mutatkoznak be először a nagyközönség előtt, páratlan képminőséget és számos innovatív funkciót biztosítva azok számára, akik munkára, játékra és a mindennapokra keresnek kiemelkedő teljesítményű monitort. 

Az Odyssey Neo G9-cel a Samsung forradalmasítja az ultraszéles kijelzők kategóriáját, hiszen ez az eszköz a vállalat első dupla UHD felbontású monitora. Lenyűgözően élethű játékélményt biztosít, mellyel a vállalat az iparági vezető pozícióját is tovább erősíti. 

"Az Odyssey Neo G9-cel a gaming monitorok jövőjét mutatjuk be, innovatív funkciókkal és továbbfejlesztett képminőséggel még élethűbbé téve minden játékot" – mondta Hoon Chung, a Samsung vizuális kijelzőkért felelős üzletágának ügyvezető alelnöke. "A CES a tökéletes hely arra, hogy bemutassuk azokat a fejlesztéseket, amelyek nemcsak a játékosok, hanem a grafikusok vagy a tévérajongók számára is egészen új – az integrált okosalkalmazások széles skáláján keresztül – személyre szabott felhasználói élményt garantálhatnak.” 

 

 

Odyssey Neo G9: A világ első Dual UHD gaming monitora

A Samsung Odyssey Neo G9 Gaming Monitor (modellnév: G95NC) lehetővé teszi a játékosok számára, hogy az egyedülálló méretű látómező segítségével minden eddiginél részletesebb képet láthassanak. A készülék 7680×2160 felbontást és 32:9 képarányt biztosít egy képernyőn.

Az 1000R ívelt 57"-os képernyő kvantum mini LED technológiát alkalmaz a VESA Display HDR 1000 specifikációval, hogy bármilyen játékkörnyezetben kiváló képet adjon, az árnyékostól egészen a világos jelenetekig. A matt kijelző csökkenti a fényvisszaverődést a képernyőn, így a legintenzívebb játékok során is minimalizálja a zavaró tényezőket.

Emellett a DisplayPort 2.1 támogatásának köszönhetően a korábban használt DisplayPort 1.4 szabványhoz képest körülbelül kétszer olyan gyorsan továbbítja az adatokat. Az új DP 2.1 emellett lehetővé teszi a veszteségmentes, iparági szabványnak megfelelő Display Stream Compression (DSC) technológiát az információk torzítás nélküli továbbításához.

Az Odyssey Neo G9 támogatja a 240 Hz-es képfrissítési frekvenciát is, így a játékosok akciódús játék közben sem maradnak le semmiről.

 

 

Odyssey OLED G9: Világosabb fehérek, mélyebb feketék és közel végtelen színkontraszt

Az Odyssey OLED G9 (modellszám: G95SC) az Odyssey termékcsalád legújabb tagja, kettős quad-HD 49" 1800R ívelt kijelzővel, valamint 32:9 képaránnyal. Kvantumpont-technológiát alkalmazó OLED világítás pixelről-pixelre vezérelt, ami közel végtelen színkontrasztarányt tesz lehetővé.

Az OLED képernyő minden egyes képpontot külön világít meg, anélkül, hogy háttérvilágításra támaszkodna, így 1 000 000:1 dinamikus kontrasztarányt tesz lehetővé, miközben színszűrők nélkül valódi RGB és fekete színt biztosít.

A zökkenőmentes játék érdekében az Odyssey OLED G9 0,1 másodperces válaszidővel és 240 Hz-es frissítési frekvenciával rendelkezik, így az esetleges késlekedést vagy kihagyásokat is képes kiküszöbölni. 

Az Odyssey OLED G9 a Smart Hubon keresztül olyan partnerek alkalmazásainak használatát biztosítja, mint a Prime Video, a Netflix és a YouTube, amely így lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy különböző online tartalmakat fogyasszanak internetkapcsolattal, ugyanakkor PC nélkül.

 

 

ViewFinity S9: Kreatív szakemberek számára tervezett intelligens színkalibráció 

A ViewFinity S9 (modellszám: S90PC) a Samsung monitorcsaládjának legújabb tagja. A piacon elsőként rendelkezik 5K 27"-os képernyővel, amelyet első sorban a kreatív szakemberek, például grafikusok és fotósok számára optimalizálták. Az 5120 x 2880-as felbontás a 99%-os DCI-P3 színskálával kombinálva éles és valósághű részleteket biztosít, az átlagos Delta E ≦ 2*   színpontosság pedig még komplex vagy árnyalt vizuális környezetben is tiszta és pontos megjelenést ad a színeknek. 

A matt kijelző korlátozza a fényvisszaverődést és a tükröződést, hogy minimalizálja a munka közbeni zavaró tényezőket.

A felhasználók USB-C és Thunderbolt 4 csatlakozókon keresztül kamerákat és más eszközöket csatlakoztathatnak a monitorhoz, így tárolóeszközükről könnyedén átvihetnek akár nagy méretű és nagy felbontású videófájlokat vagy más adathalmazokat a számítógépükre. A ViewFinity S9 sorozat 4K SlimFit kamerával rendelkezik, és támogatja a videokonferenciát a Samsung Smart Hubhoz tartozó alkalmazásokon, például a Google Meeten keresztül.

 

Smart Monitor M8: A hatékonyság, a szórakozás és a magánélet egyesítése

A Smart Monitor M8 (modellszám: M80C) stílusos és vékony kialakítással rendelkezik, a meglévő 32 hüvelykes méret mellett pedig most egy új, 27 hüvelykes méretben is elérhető, mindkét esetben 4K felbontással. Az eszköz négy színválasztékban – nappali kék, tavaszi zöld, naplemente rózsaszín vagy meleg fehér – kapható, amelyek lehetővé teszik, hogy ez a monitor bármilyen enteriőrbe stílusosan illeszkedjen. 

Az állítható magasságú és dönthető állvány a tökéletes szög beállításában segít, míg a képernyő 90 fokban is elforgatható, hogy a felhasználók egy hosszabb dokumentumot akár egyben vagy minimális görgetéssel elolvashassanak. Emellett megfelel a VESA szabványoknak is, így több helyet lehet vele megtakarítani, miközben a rendezett környezetbe is jól illeszkedik. 

A Smart Monitor M8 a beépített SmartThings Hubon keresztül több száz kompatibilis eszköz csatlakoztatására, vezérlésére és kezelésére képes, beleértve a világítást, kamerákat, ajtócsengőket, zárakat, termosztátokat és még sok mást. 

A Smart Monitor számos kiemelkedő alkalmazásához – köztük a SmartThingshez és a Smart Hubhoz – egérvezérlési funkciót biztosít, így a távvezérlő nélküli kényelmes irányíthatóság új szintjére lép.

A felhasználók a Smart Monitor M8 segítségével a Smart Hubon keresztül azonnali hozzáférést kaphatnak a Prime Video, a Netflix, a YouTube és még számos közkedvelt szolgáltatáshoz. 

Az új My Contents funkció a felhasználók számára egy pillanat alatt hasznos információkat nyújthat. Amikor a monitor készenléti üzemmódban van, és alacsony fogyasztású Bluetoothon keresztül érzékeli a regisztrált okostelefont, a képernyőn megjeleníti a felhasználó fényképeit, időbeosztását és további személyre szabott alkalmazásait. Majd, amikor a telefon kikerül a hatótávolságból, a monitor visszatér a készenléti üzemmódba. 

A Smart Monitor M8 beépített SlimFit kamerája 2K felbontású, és olyan videokonferencia-alkalmazásokkal működik, mint a Google Meet.

Ezenkívül a Smart Monitor M8-at a Samsung Knox Vault is védi, amely titkosítja a személyes adatokat, valamint a tárolt fájlokat és információkat a készülék fő operációs rendszerétől elkülönítve tartja, hogy megvédje azt a támadásoktól.

__________________

* A Delta E egy szabványos számítási metrika, amely az ember által érzékelt két szín közötti különbséget korrelálja. A Delta E ≦ 2 színpontosság egy olyan pontos színvisszaadást jelent, amely annál is jobb színkülönbséget ér el, mint amit a szem érzékelni képes.

Vissza