Októberben jön a Nexus 7 3G

Farkas Norman - 2012. szeptember 3.

A MoDaCo értesülései szerint ősz közepén kerülhet az üzletekbe a világ legolcsóbb négymagos Tegra 3 processzorral meghajtott táblagépének 3G modemmel szerelt változata, azaz a Nexus 7 3G.

Az Asus által gyártott Nexus 7 a mai napig az egyik legjobb ár-érték aránnyal bíró hétcolos táblagép a piacon. Az Android 4.1. Jelly Bean operációs rendszer referenciamodelljeként ismert tablet hátránya, hogy kizárólag WiFi-s verzióban került piacra, ám ez a probléma most megoldódni látszik, ugyanis a MoDaCo bennfentes információi szerint októberben megjelenik a gép 3G modemmel szerelt verziója.

A forrás azt állítja, hogy az Asus gőzerővel dolgozik a mobilnetezésre alkalmas Nexus 7 táblagépen és körülbelül hat hetet kell várnunk arra, hogy az újdonság piacra kerüljön. Egyelőre sajnos nem tudni, hogy mely régiókban jelenik meg a hiánypótló modell, hiszen jelenleg a WiFi-s változat elérhetősége is igen korlátozott. Az Asus és a Google remélhetőleg úgy dönt majd, hogy a Nexus 7 3G mindenütt megjelenhet majd, ahol a szimpla Nexus 7 már kapható.

Felmerül a kérdés, hogy vajon mennyibe kerül majd a kütyü új kiadása, illetve számíthatunk-e egy 4G-képes Nexus 7 megjelenésére is. Sajnos egyik kérdésre sincs még válasz. Az viszont már biztos, hogy amennyiben a gyártók meg akarják tartani a Nexus 7 "legolcsóbb négymagos tablet" címét, akkor nem emelhetik fel a piacon megszokott árral -  cirka 100 dollárral - a 3G-s modell árát, hiszen az jelen esetben 50 százalékos áremelést jelentene. Kíváncsian várjuk tehát, hogy miként oldja meg a dolgot az Asus és a Google.

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza