Ismét Molnár „molnargabo” Gábor lett a K&H e-kupa FIFA20 bajnoka

Kütyü Magazin - 2019. október 7.

Profi kategóriában Molnár „molnargabo” Gábor megvédte címét a K&H e-kupa FIFA20 versenyen, míg az amatőr kategória győztese Horváth Darius lett. A több mint 300 000 forint összdíjazású verseny helyszíne az újonnan megnyitott MTK Budapest Esport Aréna, ahol most először rendeztek e-sport bajnokságot.

Szombaton lezajlott a K&H e-kupa FIFA20 1v1 bajnokság, a FIFA 20 első hivatalos hazai versenye, ami egyúttal az első hivatalos verseny volt az újonnan átadott MTK Budapest Esport Arénában. A több mint 8 órán át tartó megmérettetésen 91 amatőr versenyző mérte össze tudását. A közülük továbbjutó legjobb négy játékos amellett, hogy a 100 000 forintos fődíjért harcba szállt, a négy meghívott profi e-sportolóval – Molnár „molnargabo” Gáborral (DVSC), Szirtesi „Gabinho” Gáborral (Ajax Amsterdam), Novák „gogetinho” Dániellel (FTC) és Majorosi „chris_maj” Krisztiánnal (MTK) – is megküzdhetett. A K&H e-kupa FIFA20 bajnokság helyszínén a nézők és a szurkolók is kipróbálhatták a játék új verzióját.

A K&H a sportnak ezen a területén is szeretne példát mutatni az elhivatottság, az eltökéltség és a kiváló teljesítmény támogatásával, és már a kezdetektől felkarolni az e-sportban kibontakozni vágyó hazai tehetségeket. Az e-sportra mint a jövő sportjára tekintünk, a mai küzdelem pedig ismét megmutatta, hogy az igazán kiváló teljesítményhez a szellemi és fizikai erőnlétre egyaránt szükség van.

amatőr győztesek

profi győztesek

A Playstation4 platformon 1v1 Friendly módban játszott kiesés küzdelem eredménye: 

Profi kategória

1. helyezett: Molnár „molnargabo” Gábor – 100 000 Ft értékű ajándékkártya

2. helyezett: Brandt Raymund – 50 000 Ft értékű ajándékkártya

3. helyezett: Szirtesi „Gabinho” Gábor – gamer ajándékcsomag

Amatőr kategória

1. helyezett: Horváth Darius – 100 000 Ft értékű ajándékkártya

2. helyezett: Balogh Attila – 50 000 Ft értékű ajándékkártya

3. helyezett: Kleine Péter – gamer ajándékcsomag

Molnár "molnargabo" Gábor (DVSC)

Hazánk egyik legnagyobb tapasztalattal rendelkező FIFA játékosa, a tavalyi K&H e-kupa FIFA19 bajnoka, de a Global Series döntőjének részvételéért is harcba szállt. Nyert már itthon PlayIT-et és több magyar versenyt. 

Horváth Darius

A fiatal tehetség nem először villogtatja meg tudását, a tavalyi K&H e-kupa FIFA19 versenyen is csak a legjobbak között esett ki. Idén az amatőrök között már megállíthatatlan volt, ráadásul úgy nyerte meg a bajnokságot, hogy az utolsó három mérkőzésén hosszabbítás volt. Bár a profik között az MTK játékosa, Majorosi Krisztián egy nagyon szoros 1-0-s győzelemmel ejtette ki, erre a fiúra érdemes figyelni a jövőben.

 

Kulcsszavak: e-sport, ,
Vissza