Wi-Fi 6E tanúsítványt kaptak az idei Samsung Neo QLED 8K tévék

Kütyü Magazin - 2021. április 6.

A Samsung 2021-es Neo QLED 8K TV modelljei (QN900A, QN800A) az elsők között nyerték el a Wi-Fi 6E tanúsítványt a Wi-Fi Szövetségtől. Az új Wi-Fi 6E szabvány a hálózati technológiák új korszakát hozza el, a segítségével a Samsung Neo QLED 8K felhasználók nem csak négyszeres sebességet*  érhetnek el, a készülékük stabil és megbízható adatátvitelre lesz alkalmas. A Wi-Fi 6E technológiával mindez akár egyszerre több eszközhöz csatlakozó router mellett is elérhető, így a felhasználók több képernyőn is streamelhetnek magas minőségű tartalmakat.

A Wi-Fi 6E szabványt a 6GHz frekvencián történő használatra tervezték, a korábban használt 2,4 GHz és 5GHz technológiák előnyeivel. Ezzel a fejlesztéssel a Samsung Neo QLED 8K televíziók nagyobb sávszélességet támogatnak, gyorsabban képesek feldolgozni a bejövő adatokat, így alacsonyabb késleltetés és megbízható, biztonságos hálózati kapcsolat érhető el. A Wi-Fi 6E technológia bekerül a Samsung korábbi és a jövőbeli televíziókínálatába is, hogy felkészítse a készülékeket a jövőbeli technológiák kezelésére.

 

A televíziók és a mobileszközök folyamatos fejlesztésével olyan központi szórakoztató készülékeket alkotnak, amelyek számos feladatot képesek ellátni és így egyre nagyobb adatmennyiséget szükséges kezelniük. Legyen szó nagyfelbontású, 4K- vagy 8K műsorok streameléséről, virtuális valóság alapú élményekről vagy a legújabb játékokról, a Samsung Neo QLED 8K tévéken a felhasználók a Wi-Fi 6E támogatásnak köszönhetően lenyűgöző minőségben élvezhetik a kedvenc tartalmaikat. 

„A piac egyik meghatározó vállalataként a Samsung büszke arra, hogy készülékei az első között nyerték el a Wi-Fi 6E tanúsítványt – mondta el Younghun Choi, a Samsung Vizuális kijelzők üzletágának alelnöke. – A magával ragadó tartalmak és hasznos funkciók kínálata minden korábbinál szélesebb, ez a tanúsítvány pedig azt jelenti, hogy a Neo QLED 8K TV felhasználók még könnyebben elérhetik a kedvenceiket.” 

___________________

*  A Wi-Fi 5 technológiához képest. Az elérhetőség országtól és szolgáltatótól függően változhat.

Vissza