Az LG ultrakönnyű notebookjainak kibővített portfóliója vadonatúj OLED modellekkel érkezik

Kütyü Magazin - 2023. január 4.

Az LG Electronics (LG) a 2023-as CES kiállításon mutatja be kibővített gram termékcsaládját, amely az új Ultraslim és Style készülékekkel az eddigi legváltozatosabb kínálatot nyújtja. Az LG gram továbbra is a teljesítményt és hordozhatóságot állítja középpontba, a termékek így ultrakönnyűek, mégis prémium kategóriás tulajdonságokat kaptak.

LG gram Ultraslim

A 2023-as CES kiállításon bemutatkozó új gram készülékpalettából kiemelkedik az LG gram Ultraslim (15Z90RT modell), amely a portfólió eddigi legvékonyabb képviselője. A kényelmes hordozhatóságot kereső felhasználók számára tervezett Ultraslim rendkívül könnyű, mindössze 998 gramm és összecsukott állapotban csak 10,99 milliméter vastag – utóbbi hozzávetőlegesen egy okostelefon vagy egy jegyzettömb vastagságával egyezik meg. Elegáns kialakítása ellenére a 2023-as gram termékcsalád legvékonyabb tagja így is lenyűgöző képminőséget és feldolgozási teljesítményt nyújt: a szerkezet 15,6 hüvelykes, alacsony tükröződésű bevonattal (Anti-glare Low Reflection – AGLR) ellátott OLED-kijelzőt, valamint az Intel 13. generációs, nagy teljesítményre kihegyezett processzorát kapta. Az új modell ráadásul az ultrakompakt adapternek köszönhetően még könnyebben hordozható.*  

 

LG gram Style

A 16 és 14 hüvelykes változatban érkező LG gram Style laptopok (16Z90RS és 14Z90RS) olyan felhasználók számára készültek, akik bárhová is mennek, szeretik kifejezni egyedi stílusukat. Mindkét modell olyan elegáns üvegdizájnt kapott, amely megtöri a ráeső fényt, és ezáltal ragyogó hatást kölcsönöz az eszközöknek bármelyik válaszható szín esetében. A dizájn azonban nem csak e tekintetben kapott kulcsszerepet: a készülékházba rejtett haptikus érintőpad lágy LED-háttérvilágítással reagál a felhasználó érintésére.

Azonban az LG gram Style laptopoknak nem csak a kialakítása kiemelkedő. Mindegyik modell 16:10 arányú, AGLR bevonatú, magas frissítési rátára képes OLED kijelzővel, valamint 13. generációs Intel Core processzorral és Gen4 NVMe memóriával (SSD) van felszerelve. A változatos, 2023-as gram termékcsalád többi képviselőjéhez hasonlóan a 16Z90RS és a 14Z90RS is támogatja a Thunderbolt 4 és a HDMI csatlakozást, illetve kiváló hangzást biztosít a portfólióban idén újdonságnak számító Dolby Atmos hangrendszernek köszönhetően.

 

 

A 2023-as Ultraslim és Style modellek mellett az idei kínálatban új gram 17, 16, 15 és 14 laptopok (17Z90R, 16Z90R, 15Z90R és 14Z90R) is szerepelnek, amelyek közül mindegyik a márkára jellemző erős teljesítményt és könnyű, kompakt kialakítást kapta meg. A nagy teljesítményt igénylő feladatokhoz, valamint a szórakozáshoz egyaránt kiválóan alkalmas, legújabb 17 és 16 hüvelykes gram NVIDIA GeForce RTX 3050 4GB grafikus kártyával, 13. generációs Intel Core processzorral és 4. generációs NVMe SSD-vel érkezik. Az új modellek mindegyike kevesebb, mint 1,45 kilogrammot nyom — annak ellenére, hogy nagy kapacitású akkumulátorral**  van felszerelve, amely egyetlen feltöltéssel***  több mint 20 órányi videolejátszásra teszi képessé az eszközöket – és ugyanazzal a kompakt adapterrel érkezik, amely a gram Ultraslimhez is jár.

Az LG legújabb gram laptopjai kiváló képminőséggel érkeznek: minden modell tükröződésgátló bevonattal ellátott IPS panelt kapott. Az idei év újdonsága a VRR (Variable Refresh Rate – változó frissítési ráta) támogatás****, amellyel a felhasználók szakadás- és villódzásmentes grafikai megjelenítéssel játszhatnak. A Dolby Atmos támogatás révén pedig szinte életre kelnek a filmek, zenék és játékok, a magával ragadó hangzásnak köszönhetően. 

 

 

Az LG gram 2-in-1 és +view készülékek szintén a 2023-as termékpalettát erősítik. A 16 és 14 hüvelykes méretben elérhető új 2-in-1 változatot (16T90R és 14T90R) a felhasználók laptopként és tabletként is használhatják. A készülékek kávái mind a négy oldalon szupervékonyak, és masszív, mégis karcsú alumíniumvázban kaptak helyet. Az eszköz egy sor előre telepített, az LG Stylus Pen (Wacom AES 2.0) tollal való használatra optimalizált jegyzetelő és rajzoló alkalmazással érkezik. Az LG hordozható monitora, a +view (16MR70) segítségével pedig a felhasználók megduplázhatják a képernyő felületét, így könnyebben végezhetnek multitaskingot igénylő feladatokat, bárhová is mennek. Az LG új évre továbbfejlesztett, hordozható képernyős megoldásának legújabb verziója két USB Type-C portot kapott, ezáltal két eszköz is rácsatlakoztatható. 

„A vadonatúj Ultraslim és Style érkezésével a 2023-as LG gram termékcsalád még változatosabbá válik" – mondta Seo Young-jae, az LG üzleti megoldások divíziójának szenior alelnöke és IT termékekért felelős vezetője. „Az elmúlt évtizedben az ultrakönnyű laptopok piacán vezető szerepet betöltő LG gram márka számára továbbra is a formavilág lesz az elsődleges, hogy világszerte megfeleljen a fogyasztók változó igényeinek és ízlésének." 

A bevezetés időpontja és a termékek elérhetősége modellenként és piaconként eltérő lehet.

_________________

*A 2023-as LG gram sorozathoz extra-kompakt adapter tartozik, amelyet egyes piacokon értékesítenek.

**A 17Z90R és 16Z90R modellek 90Wh-s akkumulátorral vannak felszerelve.

***Az LG által végzett tesztelés alapján, a kijelzőt 150 nit fényerőn tartva, kikapcsolt Wi-Fi beállítással, a Microsoft Movies & TV-n történő tartalomlejátszással, csatlakoztatott fejhallgató mellett.

****A változó frissítési ráta (VRR) csak a 17Z90R és 16Z90R modellekben támogatott, GPU opcióval. 

Vissza