Szemkímélő funkciókkal véd a HONOR Magic5 Pro

Kütyü Magazin - 2023. május 28.

Napjainkban a technológia kikerülhetetlen eleme a hétköznapoknak, így létfontosságú, hogy azzal is foglalkozzunk, hogy a digitalis eszközök milyen hatással vannak szemeinkre. A HONOR Magic5 Pro, a vállalat legújabb csúcskategóriás készüléke számos szemkímélő funkcióval óvja a felhasználók látását. 

Alacsony kékfény-kibocsátású kijelző

A HONOR Magic5 Pro alacsony kékfény-kibocsátású kijelzője kiszűri a káros kék fényt. A nagyenergiájú látható (HEV) spektrumban található kék fényről ismert, hogy zavarja az alvást és fárasztja a szemeket. Orvosi szempontból a kék fénynek való kitettség a cirkadián ciklus ritmus megzavarásához vezethet, és akár az időskori makuladegeneráció kialakulásához is hozzájárulhat. A kék fény mennyiségének csökkentésével az okostelefon hozzájárulhat  hatékonyabb melatonin-kiválasztáshoz, ami pedig javíthatja az alvás minőségét. A HONOR által végzett tanulmány szerint ez a funkció a melatoninszint 20%-os növekedését eredményezte. A funkció napnyugta után automatikusan aktiválódik, és 23:00 órakor éri el a legmagasabb szintet, így segítve a felhasználókat a hosszabb és jobb alvásminőség elérésében.

 

Dinamikus fénytompítás

A HONOR Magic5 Pro dinamikus fénytompító funkciójának célja, hogy a természetes fényviszonyok imitálásával kellemesebb vizuális élményt kínáljon. Serkenti a csillóizom mozgását, ami a vérkeringés fokozásával hozzájárul a szem fáradtságának enyhítéséhez.  Ez a funkció segít egészségesen tartani a szemet úgy, hogy megakadályozza a véráramlás stagnálását, ami  a szem megerőltetéséhez és az ebből fakadó kellemetlen érzéshez vezethet.

A kijelző fényereje 60 percenként automatikusan változik a különböző külső fényviszonyoknak megfelelően. 30 percig világosabb, majd a következő 30 percben sötétebb lesz. Ez a fényerőváltozás alig észrevehető, így a felhasználók egyenletes vizuális minőséggel találkozhatnak a készülékükön anélkül, hogy szükségtelenül erőltetnék a szemüket.

Új kijelzőfény-erősítő technológia

A HONOR Magic5 Pro kijelzőfény-erősítő funkciója a HDR fényerősségi csúcsot 1800 nitre fokozza. Ez a fejlesztés hihetetlen látványt nyújt még erős napfényben is, csökkentve a szem terhelését, amit a hunyorgás vagy a változó fényviszonyokhoz való alkalmazkodás okoz. A technológia különösen hasznos azoknak, akik gyakran használják készüléküket a szabadban, mivel így nem kell folyamatosan alkalmazkodnia a szemnek a változó fényviszonyokhoz.

 

Színpontosság és széles színskála

A HONOR Magic5 Pro támogatja a 2848x1312 pixeles felbontást, a DCI-P3 széles színskálát és az iparágban első Delta E ≈0,27 színpontosságot. Ezt a pontossági szintet kettős fénysűrűségű kalibrálás alapján fejlesztették ki mind beltéri (120 nit), mind kültéri (800 nit) kijelző fényerősségi körülmények között. Az alacsonyabb Delta E érték jobb színpontosságot jelez, ami élénk tisztaságú és hiteles színű megjelenítést biztosít. Ez a funkció csökkenti a szem terhelését azáltal, hogy élethű színeket kínál, miközben minimalizálja a színtorzulást. Orvosi szempontból a pontos színmegjelenítés elengedhetetlen a természetellenes árnyalatok és színeltérések okozta vizuális fáradtság és kellemetlenségek megelőzéséhez.

HDR10+ és IMAX Enhanced tanúsítványok

A HONOR Magic5 Pro elnyerte a HDR10+ és IMAX Enhanced minősítéseket, így a felhasználók a legjobb minőségben nézhetnek videókat és filmeket. Ezek a tanúsítványok jobb vizuális élményt biztosítanak, kevésbé terhelve a szemet. A HDR10+ technológia nagy dinamikatartományt biztosít, ami növeli a kontrasztot és a színmélységet, így magával ragadóbb és kényelmesebb nézni. Az IMAX Enhanced minősítés szintén  garantálja, hogy a készülék megfelel a képminőségre, a színpontosságra és a kontrasztszintre vonatkozó szigorú előírásoknak, ami szintén hozzájárul a kellemes vizuális élményhez.

A HONOR Magic5 Pro fejlett szemkényelmi funkcióival páratlan vizuális élményt nyújt a felhasználóknak, a szem egészségét helyezve előtérbe. A legmodernebb kijelzőtechnológia és az egészségügyi megközelítések ötvözésével az okostelefon hatékonyan csökkenti a szem digitalis terhelését, valamint optimális kényelmet biztosít.

Az említett előnyök mellett a HONOR Magic5 Pro más lenyűgöző funkciókat is kínál, mint például a nagy teljesítményű, tripla kamera és a MagicOS 7.1, amelyek mind személyre szabott felhasználói élményt nyújtanak. Ezek a funkciók, valamint az, hogy a készülék mennyire összpontosít a szem egészségére, kivételes választássá teszik azon felhasználók számára a HONOR Magic5 Pro-t, akik olyan készüléket keresnek, amely a látás veszélyeztetése nélkül felel meg az igényeiknek.

A HONOR Magic5 Pro a Yettelnél két éves Yettel Prime Max+ előfizetéssel 309 990 Ft-ért megvásárolható mezőzöld színben. A Vodafone-nál 529 990 Ft-ért vásárolható meg mezőzöld színben.

A készülék fekete és mezőzöld színekben 529 990 Ft-ért rendelhető meg az eMAG kínálatából, minden rendeléshez jár ajándékba egy HONOR Pad 8 tablet is.

Kulcsszavak: okostelefon, HONOR
Vissza