Három alkalmazását is megszünteti a QNAP

Kütyü Magazin - 2023. július 4.

A QNAP Systems, Inc. bejelentette, hogy 2023. október 1-jétől a Photo Station fotókezelő alkalmazás és a Qphoto, valamint Qvideo mobilalkalmazások többé nem lesznek elérhetők az App Centerben és a mobilalkalmazások letöltőoldalán. Ezen dátumtól a Photo Station, a Qphoto és a Qvideo összes szoftverfrissítése és technikai támogatása is megszűnik.

Ezeknek az alkalmazásoknak a megszüntetése lehetővé teszi, hogy további erőforrásokat fordítsanak a következő generációs multimédiás megoldások kutatására és fejlesztésére. A QNAP szeretné megköszönni felhasználóinak a hosszú távú támogatást, és elnézést kér az alkalmazások megszüntetésével járó esetleges kellemetlenségekért.

A Photo Station, a Qphoto és a Qvideo továbbra is használható, ha 2023. október 1-je előtt töltöd le őket. A továbbiakban azonban nem kapnak frissítéseket, és nem lesznek jogosultak technikai támogatásra.

Ajánlott alternatív alkalmazások

• A Photo Station felhasználói áttérhetnek a QuMagie használatára a fényképek/videók tárolásához és kezeléséhez. A QuMagie integrálja az AI Core képfelismerést az AI-alapú fénykép-/videóosztályozáshoz, az átható fájlkereséshez és a még intuitívabb felhasználói felülethez.

• A Qphoto és Qvideo felhasználói áttérhetnek a QuMagie Mobile használatára a NAS-on tárolt fényképek és videók távoli böngészéséhez.

A Photo Station és a Qphoto által ugyanazon az eszközön létrehozott albumok automatikusan átkerülnek a QuMagie és a QuMagie Mobile alkalmazásba, és ez az album funkcióit nem érinti.

Vissza