Az AGON by AOC bemutatja a következő lépést a játékok evolúciójában

Kütyü Magazin - 2024. január 30.

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – az évet egy teljesen új gaming monitor sorozat bevezetésével kezdi az AOC GAMING termékcsaládon belül. A díjnyertes G2 sorozat utódjaként az új G4 sorozat teljesen új, elegáns dizájnt kapott. 

A 23,8 hüvelykes (60 cm) AOC GAMING 24G4X és a 27 hüvelykes (68 cm) 27G4X Fast IPS panelekkel, a pontos színek és a széles betekintési szögek érdekében, még gyorsabb, 180 Hz képfrissítési sebességgel, akár 1 ms GtG válaszidővel és NVIDIA G-SYNC kompatibilitással rendelkezik. Az élvonalbeli funkciókkal és a merész megjelenéssel az új modellek készen állnak arra, hogy a rajongók és az esport versenyzők számára egyaránt fokozzák a gaming élményt.

 

Elegáns és szélsebes: Az AOC GAMING 24G4X és 27G4X 180 Hz-es frissítési rátával és modern dizájnnal

Folyamatos fejlesztés a csúcsteljesítmény érdekében

A belépő szintű gaming monitorok színvonalát megemelve mindkét monitor 180 Hz frissítési rátával rendelkezik, amely zökkenőmentes és reakcióképes játékot biztosít. A 24 hüvelykes és 27 hüvelykes kijelzőméretüknek megfelelően a Full HD (1920x1080) felbontás lehetővé teszi a játékosok számára, hogy a legtöbb elterjedt GPU-val magas képkockasebességet érjenek el. A széles betekintési szögekkel rendelkező, színhű és Fast IPS panelek alkalmazásával a monitorok a játékon kívüli egyszerűbb kép/videószerkesztési vagy livestreaming feladatok elvégzésére is alkalmasak. A Fast IPS panelek használatának köszönhetően az akár 1 ms GtG válaszidővel ezek a modellek olyan játékosok számára készültek, akik a lehető legnagyobb pontosságot és tisztaságot igénylik, így FPS, battle royale vagy hasonló gyors tempójú játéktípusokban könnyedén, szellemképek nélkül lebombázhatják ellenfeleiket. A monitorok az élénk és dinamikus vizuális megjelenítés érdekében támogatják a HDR10-et is, tehát fogadnak HDR jeleket. Mindkét modell NVIDIA G-SYNC-kompatibilis, így a szakadozás és akadozás a múlté, és a változó képfrissítési sebesség segítségével biztosított az akadozásoktól mentes játékmenet. 

Jellegzetes, esport-fókuszú kialakítás már belépő szinten 

A 24G4X és 27G4X modellek teljesen új dizájnnal büszkélkedhetnek, amelyet egy lopakodó repülőgép éles vonalai és szokatlan esztétikája ihletett. A modellek a korábbinál kompaktabb lábazattal rendelkeznek, amely egyszerre elegáns és funkcionális, és az intenzív esport-akciók során bőséges helyet biztosít a billentyűzeteknek és egereknek. Az univerzális sötétszürke hangsúlyokkal és a hátlapon található háromszög alakú formákkal ezek a monitorok modern megjelenésűek, amely zökkenőmentesen illeszkedik a különböző gaming rendszerekhez. 

Forradalom belülről kifelé

A 24G4X és a 27G4X modellek mind megjelenésben mind belső tartalomban frissek, intuitív és érzékeny On-Screen Display navigációval rendelkeznek, így a játékosok könnyedén testre szabhatják a megtekintési élményt. Alternatívaként az áttekinthető, felhasználóbarát AOC G-Menu szoftverrel a felhasználók saját ízlésük szerint módosíthatják a monitor beállításait. Az OSD lehetővé teszi a felhasználók számára az olyan játékfunkciók engedélyezését, mint például az új intelligens célkereszt, amely képes a háttérhez képest megváltoztatni a célzópont színét, javítva ezáltal a célzás pontosságát, és előnyhöz juttatva a versenyjátékosokat. 

Környezettudatos, ergonómiailag kivételes

Az AOC GAMING modellek korábbi generációihoz képest továbblépve ezek a monitorok mostantól papír párnázásba kerülnek becsomagolásra, csökkentve ezzel a környezetterhelést. Mindkét modell ergonomikus lábazattal rendelkezik, amely a kényelmes játékmenetek érdekében lehetővé teszi a magasság, az elforgatás, a dőlés és a billentés beállítását. Az ergonomikus lábazat lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egészséges testtartással üljenek, és hogy a monitorokat akár egész nap ne csak játékra, hanem tanulásra vagy munkára is használhassák. Karcsú lábazat kialakításuknak köszönhetően kisebb helyigénnyel, stabilan helyezkednek el az asztalon. Mivel a monitorok Flicker-Free funkcióval és LowBlue üzemmóddal rendelkeznek, így a felhasználók a késői órákban is kényelmesen játszhatnak. A monitorkart használó játékosok számára pedig a modellek VESA rögzítési lehetőséget kínálnak. A 3 oldalon keret nélküli kialakításnak köszönhetően különösen alkalmasak többmonitoros elrendezésekhez. A beépített hangszórók és a fejhallgató-kimenet lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy percek alatt teljes játékbeállítást érjenek el.

Árak és elérhetőség

Az AOC GAMING 24G4X és 27G4X modellek feljebb emelik a lécet a belépő szintű gaming monitoroknál. Mind a 24G4X, mind a 27G4X 3 év garanciával rendelkezik, és 2024. január végétől megvásárolható, 169,00 €, illetve 199,00 € ajánlott fogyasztói áron.

__________________________

*A Nemzetközi Adatközpont (IDC) Világszintű negyedéves videojáték-követője (Quarterly Gaming Tracker) – Gaming Monitor 2023 Q1

Vissza