Új LG IPS monitorok — nem csak profiknak

forrás Prim Online - 2012. május 31.

Az LG Electronics (LG) bejelentette legújabb, IPS4 monitorcsaládját. Az új termékek a széles körben használt Twisted Neumatic (TN) technológiával szemben In-Plane Switching (IPS) panelekkel rendelkeznek, ezáltal kiváló színvisszaadást, kimagasló képminőséget és páratlanul széles látószöget kínálnak színtorzulástól mentes képpel.

A rendkívül széles látószögnek (178 fokos) köszönhetően az új IPS-monitorok tulajdonosai kiváló, szinte színtorzulásmentes képminőséget élvezhetnek, akár ülő, álló vagy fekvő helyzetből nézik a képernyőt. Az egyenletes színátmeneteknek köszönhetően a gyors mozgású akciójelenetek, sport- és videojátékok esetén tapasztalható elmosódás sem látható, így a néző szeme még hosszabb használat esetén sem fárad el. Ezeknek a technológiáknak a kombinációja gazdagabb élményt és nagyobb kényelmet biztosít a néző számára.
Az egységes színeknek és a minimális színtorzulásnak köszönhetően az IPS4 sorozatba tartozó monitorok valósághű színvilágot nyújtanak, szinte megszüntetve az eredeti és a megjelenített kép közötti különbséget, így az IPS4 monitorok ideális megoldást jelentenek a fényképészettel vagy videoszerkesztéssel foglalkozó felhasználók számára is.

 



Az IPS4 termékcsalád vonzerejét egyéb kényelmi funkciók is növelik: a Dual Smart Solution segítségével például egyetlen kattintással két monitor együttes használata válik lehetővé, sőt, dupla rendszertálcát és automatikusan optimalizált osztott képernyős webböngészést is kínál. Az ablakméret hatékony kihasználására szolgáló Dual Screen funkcióval a képernyő több weboldal megtekintéséhez is felosztható, így minden eddiginél egyszerűbbé válik a párhuzamos, online feladatvégzés.
Az új termékcsalád a hatékonyság és a gazdaságosság terén is előrelépést jelent. A monitorok különleges kábelkezelési kialakításának köszönhetően a kábelek szépen elrendezhetők és nem gubancolódnak össze. Az IPS4 termékcsalád ezen kívül jóval energiatakarékosabb működést biztosít a korábbi LG LED monitorokhoz képest, anélkül, hogy ez a képminőség rovására menne.

Az LG IPS4 termékcsaládja júliusban lesz elérhető a hazai áruházakban.
 

Kulcsszavak: LG, monitor
Vissza