4,5 tonna banán a visszaváltott mobilokból

forrás Prim Online - 2012. május 31.

A djuice használt mobil begyűjtő akcióját a Fővárosi Állat- és Növénykerttel együttműködésben fejlesztette tovább: minden visszahozott készülék után egy adag  banán jutott az Állatkert majmainak. Az akcióval így mind az Állatkert majmai, mind az előfizetők jól jártak, ráadásul a fiatalok a jótékonykodás és a vásárlási kedvezmény mellett automatikusan esélyesek lettek az Arany Banán díjra és az egyéves állatkerti belépő elnyerésére is.

A djuice háza táján az utóbbi időben minden a banánokról szólt, hiszen akik a mobilmárka különleges akciójának keretein belül visszaváltották régi, használt mobiltelefonjukat, nemcsak 5000 Ft-os vásárlási kedvezményt kaptak az új készülék árából, hanem a djuice-nak köszönhetően egy adag ízletes banánnal is hozzájárultak a Fővárosi Állat- és Növénykert majmainak etetéséhez. Az akcióban résztvevő fiatalok – mivel támogatták a kis banánevőket – egyúttal az Arany Banán díjért is automatikusan pályáztak, ami mellé egy egyéves állatkerti belépő is járt. A díj örök elismerés arról, hogy a nyertes az akció mellett még a jótékonykodásból is kivette a részét. Az április 3. és május 17. között zajlott akcióban tehát közel 4,5 tonnányi banán-támogatás gyűlt össze, de a használt telefonok visszaváltása és az ezért járó 5000 Ft-os kedvezmény azonban még június 4-ig elérhető a djuice-nál.

Monkey Show

Az akciót Monkey Show névre keresztelt online mini-sorozat kísérte, ami már az akció kezdete óta lelkesíti az előfizetőket a támogatásra. A sorozat célja, hogy újszerű megközelítésben mutassa be az Állatkertben élő majmok mindennapjait. A Monkey Show-ban a két, majomsámán által elvarázsolt főhős, a két emberbőrbe bújt maki, Pöcök és Dugó, izgalmas kalandokba keverednek. A nagyváros forgatagában kell teljesíteniük banángyűjtő küldetésüket, hogy visszajuthassanak az áhított majomközösségbe. Megmutatják, hogyan lehet táborozni, horgászni, túlélni akkor, ha csak banánt visz magával az ember, hogyan lehet felpörgetni a hangulatot egy unalmas buliban a misztikus banánitallal. Bepillantást nyerhetünk a pórul járt, immár majom testtel rendelkező, a majomházban ragadt 2 látogató életébe is, akik elkeseredetten próbálnak meg kiutat találni a zárt kifutóból. Az epizódokat a következő weboldalon lehet megtekinteni: http://www.djuice.hu/monkeyshow. A djuice közösségi oldalán pedig még elérhető a Monkey Meme Generator, azaz a mém-generátor, ahol a Monkey Show kiragadott pillanataihoz gyárthatunk érdekes képaláírásokat.

„Jó helyen a banán”

„Azt, hogy a majmok - többek közt - banánt is esznek, mindenki tudja. De abba már sokkal kevesebben gondolnak bele, hogy az Állatkertnek évente több tonnányit kell biztosítania ebből a déligyümölcsből a banánimádó állatok számára. Ebben nyújt segítséget a most felajánlott támogatás. A banán legfőbb fogyasztói az orangutánok és a gorillák, valamint a sziamangok, a mandrillok, az aranyhasú mangábék, berbermajmok, mókusmajmok és jávai langurok lesznek, de jut belőle a különféle makiknak is.” – mondta el Hanga Zoltán a Fővárosi Állat- és Növénykert kommunikációs igazgatója.



Részletek:
www.djuice.hu/monkeyshow
www.facebook.com/djuice.hungary

Vissza