Bemutatkozott a DROID DNA [Videó]

Farkas Norman - 2012. november 14.

A várakozásoknak megfelelően tegnap lehullott a lepel a HTC négymagos Qualcomm processzorral és Full HD kijelzővel szerelt csúcsmodelljéről, mellyel az amerikai Verizon Wireless szolgáltató kínálatában találkozhatunk majd először.

A Japánban bemutatott HTC J Butterfly kisebb-nagyobb módosításokon átesett, CDMA hálózatokhoz szánt változatát tegnap leplezte le a a Verizon Wireless és a HTC. A 141 x 70,5 x 9,7 milliméteres és 138 grammos DROID DNA az Egyesült Államokban lesz beszerezhető, új előfizetéssel, hűségszerződés aláírásával 200 dollárba kerül majd a szolgáltatónál. Érdekesség, hogy a hírek szerint később forgalomba kerülhet a készülék nemzetközi piacra szánt, CDMA modult nélkülöző kiadása is.

A DROID DNA névre keresztelt kütyü igen komoly hardverrel büszkélkedhet, ami nem meglepő, ha a J Butterfly-ból indulunk ki. A CDMA és GSM hálózatokon egyaránt használható telefon meghajtásáért egy négymagos, 1,5GHz-es Qualcomm Snapdragon S4 Pro processzor felel, amit 2GB RAM és 16GB microSDHC kártyával bővíthető belső tárhely egészít ki. Természetesen adott a GPS, a WiFi, a Bluetooth (4.0) és az NFC modul, valamint az LTE és HSPA+ modem jelenléte, ám olyan izgalmas elemek is helyet kaptak a mobilban, mint a Gorilla Glass 2 üveggel védett, 5 hüvelykes és 1920 x 1080 pixel felbontású Full HD SLCD3 érintőképernyő,  vagy a 8 megapixeles hátlapi- és 2,1 megapixeles előlapi kamera, melyek egyaránt f/2 fényerejű optikával vannak ellátva.

Az Android 4.1 Jelly Bean operációs rendszer köré épülő, Beats Audio hangrendszerrel felturbózott DROID DNA energiaellátásról egy 2020mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik, mely akár Qi szabványú vezetékmentes töltővel is feltölthető.

Az újdonsághoz egy nagyon pofás kedvcsináló videót kreált a HTC, érdemes megnézni.

 

[Forrás: Engadget]

Vissza