PowerEdge VRTX – Egységesített informatikai megoldás a kis- és középvállalatoknak

Kütyü Magazin - 2013. július 4.

A Dell Enterprise Forum konferencián mutatkoztak be a gyártó egységesített infrastruktúra-kínálatának legújabb alkalmazás- és terhelésközpontú megoldásai. A Dell egy teljesen új ügyfélréteg – a fiókirodák, valamint a kis- és középvállalatok – számára is eljuttatja egységesített technológiáit.

A Dell célja, hogy olyan egységesített és előre integrált informatikai megoldásokkal támogassa az ügyfelek minél szélesebb körét, melyek megfelelnek az ügyfelek rugalmasság és egyszerűség iránti igényeinek. A legfrissebb IDC-előrejelzés szerint az egységesített rendszerekre fordított összegek összetett éves növekedési rátája a 2011–2016-os előrejelzési időszakban meghaladja az 54 százalékot. Ennek ösztönzői az informatikai műveletekhez és kezeléshez kapcsolódó költségelőnyök és hatékonyság, a gyártói megállapodások leegyszerűsödése, valamint az informatikai rendszerek frissítése során rövidebb idő alatt elért nagyobb hatékonyság.

Dell PowerEdge VRTX  a kisirodáknak

A feladat- és alkalmazásközpontú informatikai infrastruktúrákat alapvetően nagyvállalatok számára tervezik, így azok nem elégítik ki a gyorsan fejlődő távoli és fiókirodák (ROBO), illetve a kis- és középvállalkozások (SMB) igényeit. Egy 2013-ban a Dell és az Intel megrendelésére készített kutatás szerint az amerikai kis- és induló vállalkozások már optimistábbak mint korábban: a közeljövőben bővíteni szeretnék vállalkozásukat, és a sikeres növekedés kulcsfontosságú elemének tekintik a technológiát.

A kutatásban résztvevő vállalatok többsége szerint azonban a technológia a mindennapi tevékenységeket támogatja, és csupán egy szerény hányaduk tekinti stratégiai eszköznek. Jellemző továbbá, hogy az ügyfelek – különös tekintettel az egészségügyi, a kiskereskedelmi és banki ágazatokra – és az értékesítési partnerek által gyakran használt technológiai megoldásokból hiányzik a hatékony növekedéshez és a versenyképesség megteremtéséhez szükséges rugalmasság, méretezhetőség és könnyű kezelhetőség

A Dell már régóta kínál méretezhető informatikai megoldásokat a vállalatok számára, így a vállalat most bemutatta a PowerEdge VRTX rendszert, az első kimondottan távoli és kisméretű irodai környezetek számára tervezett egységesített informatikai megoldást, amely vállalati szintű funkciókat biztosít, helytakarékos kivitelben.

VRTX

 

A Dell PowerEdge VRTX számos előnyt biztosít az ügyfelek és a partnerek számára:

- Egyszerűbb rendszerek: A szervereket, tárolást, hálózatkezelést és felügyeletet egyetlen kompakt gépházban egyesítő PowerEdge VRTX telepítéséhez akár 86 százalékkal kevesebb kábel szükséges az egyes feladat-specifikus rendszerek telepítéséhez képest. A PowerEdge VRTX felszámolhatja a különálló külső eszközök és a többféle felügyeleti eszköz okozta összetettséget, költségeket és helyigényt, valamint segítségével az ügyfelek időt takaríthatnak meg.

- Nagyobb hatékonyság: Az ügyfelek a hatékonyság növekedését tapasztalhatják a Dell OpenManage Essentials for PowerEdge VRTX frissítéseivel, amelyek átfogó, távoli rendszerfelügyeleti funkciókat tartalmaznak az elosztott informatikai eszközök új földrajzi nézetével. Ennek segítségével időt takaríthatnak meg és csökkenthetik a hibalehetőségeket. A szerver-, storage- és hálózati elemek egységesített és egyszerűsített vezérlése érdekében minden PowerEdge VRTX rendszer részét képezi a Dell Chassis Management Controller (CMC) elnevezésű beágyazott konzol.

- Értékteremtés: A Dell PowerEdge VRTX lehetővé teszi az értékesítési partnerek számára, hogy az ipari szektorba tartozó ügyfeleknek szoftverekkel és szolgáltatásokkal fejleszthető, előre konfigurált, fejlett vállalati megoldást kínálhassanak.

„A VRTX-egység rendkívül kompakt és jól összeszerelt. Egy kisebb szervezetben teljes szerverplatformként, a nagyobb szervezeteknél pedig fiókeszközként egyértelmű és könnyen kezelhető környezetet biztosít. A VRTX rendkívül hasznos lehet például az oktatási szervezetek számára, mivel segítségével egy egyszerűen használható és menedzselhető, magas rendelkezésre állást biztosító virtuális informatikai környezet hozható létre, rendkívül ésszerű áron. Ugyanakkor a VRTX a Dell AppAssure szoftverével együtt költséghatékony, „dobozos” katasztrófa utáni helyreállítási megoldást biztosít a kis- és középvállalatok számára. A méretét és a lenyűgözően alacsony zajkibocsátását tekintve gyakorlatilag bárhová elhelyezhető, ezért nagyon praktikus választásnak tartjuk” – mondta Rupert Mills, a Krome Technologies műszaki igazgatója.

A PowerEdge VRTX 2013. június 26-tól érhető el világszerte.

VRTX

 

A nagyvállalatoknak szánt Dell Active Infrastructure rendszerről a következő oldalon olvashatsz.

 

Vissza