UHD felbontással támad a Samsung

Czipperer Dia - 2013. szeptember 2.

A Samsung az IFA 2013 szakkiállításon mutatja be kategóriájában legnagyobb, 98 hüvelykes nagyformátumú UHD kijelzőit (LFD), valamint 31,5 hüvelykes UHD monitorokkal is megismerkedhet a nagyközönség.

98 hüvelykes UHD nagyformátumú kijelzők

A Samsung Electronics 98 hüvelykes UHD LFD terméke a kategóriájában legnagyobb méretű kijelző, amely négyszer nagyobb felbontású, mint a kereskedelmi forgalomban kapható full HD kijelzők. Ennek eredménye a rendkívüli képminőség.

Több 98 hüvelykes UHD LFD falra szerelésével hatalmas kijelzőket kapunk, amelyek lenyűgöző élményt nyújtanak. Például, az IFA 2013-on a Samsung Electronics hatalmas, 171 hüvelykes videofalakat fog felállítani – ezek nagyjából akkorák, mint egy személyautó – három egymás mellé helyezett UHD LDF kijelző segítségével. Így a látogatók a full HD kijelzők felbontásánál 12-szer jobb képminőséget élvezhetnek majd.     

 

31,5 hüvelykes UHD monitor

Ezen kívül a Samsung Electronics az IFA 2013-on fogja bemutatni az első 31,5 hüvelykes UHD monitort is. A 8,3 millió pixeles felbontású, 31,5 hüvelykes UHD monitor négyszer több képponttal rendelkezik, mint a full HD kijelzők (2,07 millió pixel), és hihetetlenül valóságközeli képélményt nyújt a nagy felbontás révén. Ezt elősegíti a monitor színgazdagsága is: 1 milliárd színt használ, és ezzel lefedi az Adobe RGB színtartományának 99%-át.

A kalibrálható monitoron a részletes színvizsgálatot a 25 különálló részre osztott képernyőn történő színellenőrzéssel lehet végrehajtani. A kalibráció külön szoftveren keresztül is lehetséges, amellyel a fogyasztók maguknak állíthatják be a színeket.

„A Samsung Electronics az UHD-alapú, kereskedelmi felhasználásra szánt kijelzőinek és monitorainak az IFA 2013-on kezdődő agresszív piacra dobásával válik majd az UHD termékek globális piacának első számú gyártójává” – mondta Jeong-hwan Kim, a Samsung vizuális kijelzők üzletágának vezérigazgató-helyettese, a nagyvállalati üzleti csoport vezetője. 

 

Vissza