Szűrés

A(z) szuperszámítógép kulcsszót tartalmazó cikkek

A világ legnagyobb teljesítményű ipari szuperszámítógépének lelkét a Dell Technologies adja

2020. március 25. -

A Dell Technologies adja a világ legnagyobb teljesítményű ipari szuperszámítógépe, a HPC5 lelkét az Eni környezetbarát adatközpontjában. A 2. generációs Intel Xeon Scalable processzorokkal működő szuperszámítógépes infrastruktúra példátlan szintű növekedést eredményezhet az ipari szektorban, az olaj- és gáziparban, és 52 petaFLOPS-ra képes (lebegőpontos műveletek másodpercenként). A HPC5 lehetővé teszi a termelés során előállított nagy mennyiségű adat hasznosítását, támogatja az olajmezők feltérképezését, fejlesztését és monitorozását, valamint a kutatási-fejlesztési programokat a nem fosszilis energiaforrásokra való átálláshoz.

Tovább

Obamaé lesz a világ leggyorsabb számítógépe

2015. augusztus 3. -

A világ leggyorsabb számítógépének felépítését rendelte el 2025-ig Barack Obama amerikai elnök. A BBC szerint az új szuperkomputer hússzor gyorsabb lenne, mint a jelenlegi csúcstartó kínai számítógép.

Tovább

Még gyorsabb lesz a világ leggyorsabb szuperszámítógépe

2014. július 12. -

Nemzeti Szuperszámítógép Központ. bejelentette, hogy korszerűsítik Kínában a világelső szuperszámítógépet, amely így a korábbinál is gyorsabb lesz.

Tovább

Intel alapokon a Milky Way 2 – a leggyorsabb szuperszámítógép

2013. június 21. -

A Top500 szuperszámítógépek listájának 41. kiadásában a legerősebb számítógépnek kiáltották ki a „Milky Way 2” -t, melyben több ezer Intel processzor végzi a munkát. A 48 000 darab Intel Xeon Phi, illetve 32 000 darab Intel Xeon processzor 54,9 PFlops-os teljesítménnyel üzemel, ami több mint a kétszerese az 500-as lista előző, 2012 novemberi kiadásának győzteséhez képest. A lista elején 1997 óta ez az első gép, mely kizárólag Intel-alapú.

Tovább