Miért is fontos az alapanyagok megfelelő kiválasztása?

forrás: Kütyü Magazin - 2023. december 1.

Talán nem is olyan meglepő, de az élet bármely területét nézve a legfontosabb az, hogy megfelelően válasszuk ki az alapanyagot. Ez a kiindulási alap. Mindennek az alfája és ómegája.

Gondolj csak bele, mennyire igaz ez! Ha valami finom ételt szeretnél az asztalra varázsolni, gondosan kell összeválogatni a hozzávalókat. Ha tartós ruhát szeretnél, akkor kiváló minőségű ruhaanyagot kell beszerezned. Miért lenne ez másként a bútorokkal? 

Miért fa? És egyáltalán milyen fa?

Míg korábban sokkal nagyobb divatja volt annak, hogy az asztalosok méretre és egyedi igényekre szabva készítették el például a nappali bútorait, addig mára már nagyobb részben a bútoráruházak termékei közül válogatnak az otthonteremtők. Így akár a Prémium bútoráruház konyhabútorai és nappali berendezési elemei között is bátran körülnézhetsz, ha szeretnél magadnak prémiumminőségű, fából készült bútort.

Persze jól tudjuk, hogy a tömörfából készült bútordarabok ára mára már az egekben jár, és nem mindenki engedheti meg magának ezt az úgymond luxuscikket. Ugyanakkor nem árt emlékeztetni a vásárlókat arra, hogy az MDF is egy nagyon jó opció, amely anyagban a legközelebb áll a tömörfához, miközben a belőle készült bútordarabok a megfizethető árkategóriában mozognak.

Félre a rohanó hétköznapokkal!

A harmadik évezred hajnalán mindenki rohan. Ezer teendő vár rád is, számtalan szerepben tündökölsz és buksz is el néhanapján. Éppen ezért nagyon is megérdemled azt, hogy amikor hazatérsz az otthonodba, akkor minél nagyobb kényelem fogadjon.

Ezt pedig nem fogod tudni mással elérni, mint a természetes alapanyagok használatával. Így ha esetleg a tömörfát nem is tudod megengedni magadnak, érdemes körülnézni a Prémium bútoráruház MDF-ből készült termékei között.

Ezek a bútorok ugyanis már látványnak sem utolsók. Szemben a szintetikus anyagokkal, a fa láttán szinte fellélegzünk - talán ez sem véletlen, hiszen az oxigénellátásban hatalmas szerepet játszanak. Sőt, nem csupán a látvány más, érzetre is magával ragadó élmény egy-egy ilyen bútor az otthonodban.

Vedd csak példának a fentebb említett nappali berendezési tárgyait. Fogsz egy pazar kanapét, egy karfás fotelt, és ha hozzá tömörfából vagy MDF-ből készült dohányzóasztalt választasz, nagyszerű eredményt fogsz elérni.

Az ápolásról se feledkezz meg!

A fának mint alapanyagnak az egyik legsarkalatosabb pontja az ápolás. Ahhoz ugyanis, hogy minél tovább megőrizze az adott bútor az eredeti szépségét, feltétlenül szükség van arra, hogy szakszerű tisztításban és ápolásban részesüljön megfelelő rendszerességgel.

Minden bútorboltban lehet érdeklődni a pontos ápolási tudnivalók felől, de vannak általános érvényű szabályok is. Ilyen többek között, hogy mindig használj az asztalokon terítőt vagy alátétet, hogy óvd az esőtől, a túl erős napsugárzástól és hőtől, soha ne ess neki durva anyaggal a portörlésnek sem, hogy a karcokat elkerüld, illetve a kiszáradás ellen is jó, ha teszel.

Ha ezeket megfogadod, garantáltan hosszú életű lesz a fából készült bútorod!

Vissza