Szabaduljunk meg örökre a csúnya, önbizalomromboló hegektől!

forrás: Kütyü Magazin - 2023. december 1.

Balesetek, műtéti eljárások során előfordul, hogy bőrünkön csúnya hegek maradnak. Ezek nemcsak esztétikailag okoznak gondot, hanem sokak számára lelki megterhelést is jelentenek. A hegre tévedő tekintet mindig felidézheti a traumát, és az önbizalmunkat is rombolja.

Van azonban megoldás a bőr hibáinak eltüntetésére, méghozzá az Aesthetica Orvosi Központ lézeres hegkezelése, mely amellett, hogy a lézer energiáját és az IPL villanófény kombinációját alkalmazza, az atrófiás hegek kezelésére alámetszést is végeznek, mely a makacs hegek eltüntetésére alkalmas eljárás. Nézzük részletesebben, hogyan felejthetjük el végleg a testileg és lelkileg egyaránt megterhelő hegeket!

Látványos bőrhiba

Az atrófiás hegekről tudnunk kell, hogy esetükben a bőr alatti kötőszövet, azaz a kollagén- és az elasztinrostok szerkezete és mennyisége csökken. Ezek a hegek általában vékonyabbak és laposabbak más típusú bőrhibáknál. Az atrófiás hegek kialakulása során a bőr alatti szövet elveszti rugalmasságát és vastagságát, ami láthatóvá teszi a bőrfelszín alatti struktúrák kontúrjait és vonalait.

Ennek eredményeképpen az ilyen hegek textúrája és színe más, mint az egészséges bőrfelület. A sebgyógyulás során nem termelődik elég kötőszövet, ilyenek többek között a bárányhimlő vagy az akné okozta mély forradások.

Az alámetszés technikájáról

Bár kihívást jelent az atrófiás hegek kezelése, egy kombinált módszerrel van remény arra, hogy végleg eltüntetik a foltokat. Az alámetszés invazív beavatkozás, mely során egy speciális tű használatával azokat a fibrotikus szálakat szakítják fel a sebészek, melyek a heget a kötőszövethez kapcsolják.

A bemélyedt seb gyógyulása ekkor kezdetét veszi, a beavatkozással serkentik a kollagéntermelést, ezáltal pedig a kezelt felület egyenletesebbé válik. Néhány esetben sajnos nem végezhető el ez a fajta hegkezelés. Azoknak nem ajánlott, akik 12 hónapon belül retinoid készítményt kaptak szisztémás vagy orális módon. De a vérzékeny és véralvadási gondokkal küzdőknek is el kell felejteniük a hegkezelés ezen formáját.

Természetesen aktív vírusos vagy bakteriális fertőzés esetén sem végzik el a beavatkozást. Hipertrófiás vagy keloidos hegesedésre való hajlamnál szintén nem kezdhető el az alámetszés.

A lézeres hegkezelés menetéről

A nagyobb méretű, kidudorodó és elszíneződött hegek kezelésére is kiválóan alkalmas megoldás a lézeres beavatkozás. Néhány alkalom után látványos eredmények érhetőek el. Egy beavatkozás mindössze 15 percig tart, a modern technológia biztosítja, hogy a friss hegek elhalványuljanak, a régiek pedig megfelelő módon begyógyuljanak.

A bőr mélyebb rétegeibe is eljut a lézer, ezért általában orvosi hatóanyag-bevitellel kombinálják, ami bőrregeneráló hatású. Így egyaránt kezelhetőek a műtéti, traumás vagy aknés hegesedések is. Négy alkalommal végzik el a beavatkozást, melyek között kerülni kell az erős napsugárzást, szolárium és szauna használatát. A végeredmény azonban minden időt és energiaráfordítást megér!
 

Vissza