Felturbózza a modern munkahelyek WiFi kapcsolatát a Zyxel

Kütyü Magazin - 2024. március 6.

A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia alapú felhőalapú hálózati megoldások vezető szállítója, piacra dobta az NWA130BE – BE11000 WiFi 7 Triple-Radio NebulaFlex hozzáférési pontot (AP). Mivel a WiFi 7-támogatott eszközök 2024-ben válnak általánossá, az NWA130BE lehetővé teszi a kis- és középvállalkozások (KKV-k) számára, hogy páratlan hálózati sebességet, kapacitást és a lehető legjobb WiFi élményt élvezhessék. 

Az NWA130BE vállalati szintű WiFi 7 teljesítményt nyújt, egyszerű telepítéssel és kezeléssel, a kisebb vállalkozások számára is megfizethető áron. Lehetővé teszi a KKV-k számára, hogy élvezzék a legújabb vezeték nélküli szabvány összes előnyét, jövőbiztosságát és beruházásvédelmét, és kihasználják a Zyxel Networks Nebula felhőkezelő platformjának előnyeit a hálózati eszközök távoli konfigurálásához, felügyeletéhez és vezérléséhez. 

"Az NWA130BE bevezetésével a Zyxel Networks új mércét állít fel az üzleti környezetek prémium kapcsolódási lehetőségei terén" – mondta el Kell Lin, a Zyxel Networks hálózati megoldások üzletágának vezető alelnöke. "Az NWA130BE ötvözi a csúcstechnológiát az átgondolt tervezéssel, kivételes teljesítményt és egyszerűsített kezelést biztosít a Nebula platformunkon keresztül."

 

 

A WiFi 7 frissítésekhez a legjobb megoldás

Az NWA130BE háromsávos BE11000 architektúrával büszkélkedhet, amely akár 11 Gbps sebességet is támogat, és extra széles, 320 MHz-es csatornái révén kétszer akkora sávszélességet biztosít, mint a WiFi 6, amely kizárólag a WiFi 7 eszközökhöz tartozik. Emellett Qualcomm Quad-Core CPU-t tartalmaz a robusztus teljesítmény érdekében, valamint 4K QAM és Multi-Link Operation (MLO) képességeket, amelyek akár 20%-kal növelik a csúcs adatátviteli sebességet és csökkentik a késleltetést. 

Az NWA130BE megkönnyíti a WiFi 7-re való frissítést a két 2,5G Ethernet-portnak köszönhetően, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy kihasználják a megfizethető 2,5G switcheket, így nincs szükség költséges újrakábelezésre. A két 2,5G porttal az NWA130BE nagyobb rugalmasságot és értéket biztosít az ügyfelek számára – a piacon jelenleg kapható hasonló hozzáférési pontok jellemzően csak egyetlen 2,5G porttal rendelkeznek. 

 

 

Minimalizált interferencia

A megfelelő jel megkülönböztetése és a zaj figyelmen kívül hagyása kulcsfontosságú a legjobb WiFi teljesítmény eléréséhez. Téglalap alakú kialakításának köszönhetően az NWA130BE maximalizálja az antennák közötti távolságot az erősebb jel-zaj arány (SNR) és a csökkentett interferencia érdekében, ami létfontosságú a zsúfolt vagy nagy sűrűségű munkaterületek esetében. Emellett exkluzív RF-first kialakítása a fejlett RF-szűrő és a fejlett celluláris koegzisztencia funkciók révén minimalizálja a potenciális interferenciát, beleértve a közeli WiFi csatornák és a 4G/5G mobilhálózatok interferenciáját is.

AI-alapú WiFi menedzsment és egységes biztonság

A hálózati szolgáltatás biztosítása alapvető fontosságú az üzleti hatékonyság és termelékenység szempontjából, de kihívást jelenthet, ha a vállalkozások méretnövekedése miatt.  A Zyxel Networks Nebula felhőjébe zökkenőmentesen integrált NWA130BE központi irányítást és teljes körű láthatóságot biztosít a vállalkozások számára a hálózatukról. A Nebula AI-alapú WiFi Aid és Wireless Health funkciói automatikusan diagnosztizálják a hálózati hozzáférési problémákat a vezeték nélküli ügyfelek teljes belépési útja során Emellett megoldják a gyakori WiFi problémákat, így a rendszergazdáknak időt takarítanak meg a fárasztó hibaelhárítással.

A vállalkozások a Nebula Connect & Protect Plus (CNP+) szolgáltatását is használhatják, amely egy felhőalapú biztonsági szolgáltatás és közvetlenül az AP-hez kapcsolódik. Ez további védelmet nyújt a felhasználóknak a rosszindulatú szoftverekkel, adathalászattal és rosszindulatú webhelyekkel szemben. A rendszergazdák közvetlenül az AP-n keresztül, a meglévő hálózati infrastruktúra módosítása nélkül valósíthatják meg a biztonsági irányelveket.

Vissza